Nové "obchody v obchodě" přímo na hlavní ploše hypermarketu Tesco na Rokycanské v Plzni

Nové "obchody v obchodě" přímo na hlavní ploše hypermarketu Tesco na Rokycanské v Plzni | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Tesco má v Plzni první obří obchod s lékárnou i butikem

  • 17
Plzeňský hypermarket na Rokycanské třídě se jako první obchod ze sítě Tesco v České republice přeměnil na nový formát Tesco Extra. Přímo na prodejní ploše jsou nově vedle regálů s běžným zbožím i lékárna, optika, minilab nebo pult telefonního operátora.

Změna v Tesku spočívá v tom, že přímo na ploše za pokladnami vznikly z jednotlivých oddělení samostatné malé prodejny, které budou fungovat jako obchod v obchodě. Platí se přímo u pultů těchto prodejen (více čtěte zde).

Obchod přijal 70 nových lidí a zvýšil jejich počet na 350. Přestože přestavba stála několik milionů korun, ceny podle mluvčího sítě Tesco Vesselina Barlieva zůstaly stejné.

Nová prodejna optiky přímo na hlavní ploše hypermarketu Tesco na Rokycanské v PlzniNová prodejna mobilního operátora přímo na hlavní ploše hypermarketu Tesco na Rokycanské v Plzni

Prodejna optiky a mobilního operátora přímo na hlavní ploše plzeňského hypermarketu Tesco

Po dobu přestavby měl obchod omezenou otevírací dobu, nyní už bude v provozu opět nonstop. Nové služby optiky, prodejny telefonů, fotoprodejny a do čtyř týdnů i lékárny mohou zákazníci využít od 9 do 21 hodin.

Kromě těchto prodejen se zcela novým sortimentem proměnu prodělalo třeba i oddělení oděvů, které se proměnilo v butik. Rozšířila se i oddělení kosmetiky, zábavy a elektra. Více prostoru dostaly i biopotraviny.

Kompletní přestavbou prošla i pekárna, kde se připravuje pečivo vlastní výroby. Zákazníci zde také nakoupí pečivo od regionálních pekařů Sýkory a Vokurky. Naprostou novinkou je pivní chléb z pekařství Pernarec. Chutná po pivovarském sladu. K dostání je pouze v plzeňském Tesco Extra.

"Myslíme i na zákazníky s bezlepkovou dietou a diabetiky, a proto jsme pro ně rozšířili sortiment," říká Petr Cais, ředitel plzeňského Tesco Extra.

Tesco nyní začalo předělávat i své druhé plzeňské Tesco na Borských polích. Dalších deset největších českých velkoprodejen s plochou kolem 10 000 m2 přebuduje Tesco v příštích letech.

,