Dosavadního šéfa JETE Vladimíra Hlavinku (na fotografii) vystřídá v prosinci Miloš Štěpanovský.

Dosavadního šéfa JETE Vladimíra Hlavinku (na fotografii) vystřídá v prosinci Miloš Štěpanovský. | foto: Michal Sváček, MF DNES

Temelín mění šéfa. Po devatenácti měsících

  • 1
Vedení nejziskovější české společnosti ČEZ ohlásilo včera změny na postu šéfa Jaderné elektrárny Temelín. Jedenačtyřicetiletého právníka Vladimíra Hlavinku nahradí od prosince padesátiletý Miloš Štěpanovský, dosavadní ředitel sekce údržby pro jaderné elektrárny v Temelíně a v Dukovanech.

"Pro ředitele Hlavinku je to jen postup vpřed. Dostal nabídku na ředitele Divize výroba v ČEZ a přijal ji. Zároveň bude členem představenstva společnosti,“ prohlásil mluvčí temelínské elektrárny Marek Sviták.

Vladimír Hlavinka přitom šéfuje Temelínu teprve od loňského června. Podle Svitáka tak rychlé střídání funkcí nemůže elektrárnu poškodit.

Hlavinka nedávno zahájil projekt zlepšení systému fyzické ochrany elektrárny, který bude stát třicet milionů korun. Jeho součástí je například modernizace počítačové sítě a výměna serverů, dokončený má být v příštím roce. Původní systém instalovala rakouská PKE Electronics AG, nový je dílem české PKE CR.

"Nový ředitel bude v projektu pokračovat. Vladimír Hlavinka nastupuje na nové místo od 1. ledna příštího roku,“ upřesnil Sviták.