Staré primky vydražil jejich dnešní výrobce

  • 1
Netradiční dražba proběhla v Hradci Králové. Konkurzní správce zkrachovalé společnosti Prim, s.r.o., prodával šest set náramkových hodinek. Jediný, kdo o ně projevil zájem, byla firma Elton hodinářská, která ve výrobě primek pokračuje v Novém Městě nad Metují.

K TÉMATU ČTĚTE:
Primky už prim nehrají, ale žijí dál

Elton zaplatí vyvolávací cenu 300 tisíc korun. Za tuto sumu získal asi tři roky staré hodinky, které zůstaly jako skladová zásoba Primu.

Většinou nejsou v dobrém stavu, například jejich baterie jsou již vybité.
"Část hodinek jsme schopni repasovat či použít na náhradní díly," řekl ČTK ředitelspolečnosti Elton hodinářská Jiří Helikar.

Prodej hodinek na trhu by podle něj byl pro jiného vydražitele obtížný. Musel by totiž získat souhlas Elton hodinářské, která drží práva na označení "PRIM".

Podle znalců se cena dražených hodinek pohybovala v rozmezí od 830 tisíc do 1,04 milionu korun.

"Dražili jsme již řadu věcí, ale hodinky poprvé," podotkla Lenka Macková z České aukční a dražební.

Prim zkrachoval před rokem
Bývalý výrobce hodinek Prim zkrachoval před rokem v listopadu. Necelé čtyři desítky věřitelů po něm požadují přes 25 milionů korun.

Konkurzní správce Jiří Berg nedávno uvedl, že uspokojení věřitelů by se mohlo pohybovat mezi 10 až 15 procenty.

K prodeji správce nabízel ještě movité věci za několik set tisíc korun, dva ojeté automobily a dva byty.

Prodávat bude i pohledávky Primu v hodnotě kolem jednoho milionu korun.

Elton hodinářská si od Primu část výrobního zařízení pronajala a převzala všech asi 30 zaměstnanců. Loni měla tržby asi 20 milionů korun a zisk přes půl milionu.

Letos čeká mírný nárůst tržeb a zisk na loňské úrovni. Na českém trhu s hodinkami má firma asi tříprocentní podíl. - více zde

,