Zpracování dřeva - ilustrační foto.

Zpracování dřeva - ilustrační foto. - Dřevo. | foto: Profimedia.cz

Soud: CE Wood musí uložit do úschovy 5,7 milionu

Odběratel dřeva firma CE Wood musí uložit "stranou" 5,7 milionu korun. Rozhodl o tom Krajský soud v Brně. Státní podnik Lesy ČR zažaloval CE Wood o tuto částku minulý týden kvůli nezaplaceným fakturám. Firma musí uložit do soudní úschovy celkem 92 milionů korun.

"Tato skutečnost nás utvrzuje ve faktu, že se státní podnik Lesy České republiky vydal správným směrem a zvyšuje jistotu dobytnosti našich pohledávek za společností CE WOOD," uvedl generální ředitel Lesů České republiky Jiří Novák.

Státní podnik Lesy ČR podal v posledních týdnech celkem dvě žaloby na svého odběratele CE Wood. V první šlo o částku přes 86 milionů korun, s nimiž nesmí zatím firma disponovat. čtěte Lesy podaly žalobu na CE Wood

V druhé žalobě požaduje podnik zaplacení 5,7 milionu korun. V případě obou žalob již Krajské soudy v Hradci Králové a v Brně vydaly usnesení, aby firma CE Wood uložila milionové částky do soudní úschovy. Žalobami se chce státní podnik domoci peněz za nezaplacené faktury.

CE Wood již dříve uvedla, že žaloby vítá. Firma doufá, že se tím obrátí pozornost ke sporům, jež se společností Lesy ČR vede. Soukromník dlouhodobě kritizuje tendry na lesnické práce, které mu údajně způsobily miliardové škody.