Radiokomunikace se zbaví Contactelu i Paegasu

  • 1
České radiokomunikace připravují prodej svých podílů v dceřiných společnostech RadioMobilu a Contactelu. Podle mluvčí společnosti Dagmar Franckové je záměrem nového majoritního akcionáře konsorcia Bivideon očistit firmu od dceřiných firem a mateřskou společnost poté prodat strategickému investorovi.

"Je příliš brzo na jakékoliv detaily, protože tyto věci se budou projednávat na valných hromadách," uvedla s tím, že jde o časově neohraničený proces, ke kterému již firma zahájila přípravné kroky.

ČRa dnes oznámily, že založily 100procentní dceřinou společnost na Kajmanských ostrovech. S firmou uzavřely smlouvu o opci na koupi všech akcií z 39,2procentního podílu v mobilním operátoru RadioMobil.

Zbytek ve společnosti s 2,85 milionu zákazníků ovládá Deutsche Telekom. V telekomunikační firmě Contactel Radiokomunikace drží poloviční podíl, druhou polovinu vlastní TDC.

Bivideon získal v Radiokomunikacích kontrolu loni na podzim a nyní ovládá 72 procent společnosti. Konsorcium tvoří dánská TDC a Deutsche Bank.