Na finance v Microsoftu bude nově dohlížet Tibor Koleják

Na finance v Microsoftu bude nově dohlížet Tibor Koleják | foto: MF DNES

Manažerské změny v PWC, Microsoftu a v Unipetrolu

V minulém týdnu změnila po deseti letech společnost PricewaterhouseCoopers ČR řídícího partnera. Nahradila ho z vlastních zdrojů. Česká pobočka Microsoftu vyměnila finančního ředitele. Na transformaci ve skupině Unipetrol bude dohlížet její dosavadní finanční ředitel.

Z pozice řídícího partnera PricewaterhouseCoopers ČR odešel Michael W. Hackworth. Od začátku července jej nahradil Stephen B. Booth, který doposud vedl daňové oddělení. Čtyřiapadesátiletý Booth byl zároveň odpovědný za daňové projekty v automobilovém průmyslu pro střední a východní Evropu.

Microsoft změnil finančního ředitele
Na finance v českém azstoupení společnosti Microsoft bude dohlížet Tibor Koleják. Ten se doposud věnoval finančnímu plánování a také své původní roli obchodního kontrolora.

Nový ředitel pro transformaci v Unipetrolu
Petr Sosík se bude starat o transformaci ve skupině Unipetrol. Od svého nástupu do společnosti prošel Sosík různými funkcemi.

Nejdříve působil jako manažer zvláštních projektů, později řídil controlling a v listopadu 2006 se stal finančním ředitelem skupiny Unipetrol. Předtím působil ve společnosti Aral ČR.