Electroworld: skvělé ceny pro šťastlivce

  • 6
Po týdnech slibování rekordně nízkých cen elektroniky odhalila britská firma Dixons své karty. V katalogu pro vůbec první prodejnu Electroworld v pražském Zličíně, která se otevírá tento čtvrtek, firma skutečně nabízí nízké ceny. U mnoha atraktivních nabídek je však upozornění o omezeném počtu výrobků.

Například videorekordér Philips bude sice stát 1490 korun, konkurenti nabízejí obdobné přístroje za cenu kolem čtyř tisíc - Electroworld jich však má jen 2000.

Firma sice tvrdí, že je schopna garantovat nejnižší ceny u všech 20 tisíc nabízených výrobků díky své velikosti a centralizovanému skladu, její komplikované formální požadavky při vyřizování reklamace v případě vyšší ceny však zřejmě mnohé odradí.

Pro konkurenci není postup Electroworldu žádným překvapením. "Nabídka extrémně nízkých cen u úzce vymezeného sortimentu, spojená s omezením počtu výrobků jednoho typu, je jedním z nejpoužívanějších nástrojů komunikace se zákazníkem, a to i na českém trhu," uvedla Pavlína Bučková z firmy Okay.

Stejně jako další velcí hráči na našem trhu tvrdí firma, že se nástupu konkurenta neobává. "Vzhledem k tomu, že naše prodejny jsou rozmístěny po celém Česku, počítáme s tím, že vstup Electroworldu nás ovlivní pouze lokálně," dodala.

Electroworld se přitom netají záměrem být českou jedničkou. "Jdeme jen tam, kde můžeme být první nebo druzí," tvrdí Rollmann.

Konkurenci sebevědomá slova udivují. "Zatím jediným výsledkem jejich snažení ve východní Evropě jsou dvě prodejny, a ukázka toho, že umí hodně utrácet," míní Bučková.


Témata: Reklamace