Travel Service zařadil do flotily Boeing 767. Ilustrační foto

Travel Service zařadil do flotily Boeing 767. Ilustrační foto | foto: Travel Service

Část Travel Service se vrací k českým majitelům, koupili 14 procent akcií

  • 1
Původní čeští majitelé charterové letecké společnosti Travel Service získají větší vliv na chod firmy. Rok a půl poté, co prodali 80% akcií islandské Icelandair Group, si kupují Roman Vik a Jiří Šimáně, majitel Unimex Group, 14% akcií firmy zpět. Oba dříve vlastnili dopravce napůl.

"Touto dohodou si Icelandair Group zajišťuje financování Travel Service a současně posiluje partnerství s českými vlastníky," uvedla firma ve svém prohlášení.

Hodnotu transakce ani jedna ze stran neuvedla. Výhodná byla zřejmě hlavně pro českou stranu: firmu prodávali v době, kdy ještě islandská ekonomika ani její měna neměla problémy.

Zástupce IcelandairGroup Sigthór Einarsson nedávno MF DNES řekl, že firma nemá potřebu celý Travel Service prodávat.

Obě strany se na koupi definitivně dohodly v předvečer dnešního předvedení dosud největšího letadla u českého dopravce. Travel Service zařadil do flotily Boeing 767, kterým budou létat čeští dovolenkáři na Kubu a do Thajska bez mezipřistání jako dosud.

Travel Service je i přes krizi v leteckém průmyslu dlouhodobě ziskový. Přes zimu se mu dobře daří využívat flotilu svých letadel na pronájmy včetně posádek do exotických zemí i po Evropě. Za loňský rok firma vydělala 218 milionů korun při šestimiliardových tržbách.