ČSOB

ČSOB | foto: iDNES.cz

ČSOB reaguje na recesi. Banka zruší 470 míst

  • 67
Skupina ČSOB se připravuje na horší časy. Banka na začátku příštího roku sníží počet zaměstnanců zhruba o šest procent, tedy až o 470 lidí. Část z tohoto počtu propustí, částečně zruší neobsazená místa.

"Celkově změny reagují na měnící se ekonomické prostředí a negativní výhled ekonomiky," sdělila iDNES.cz mluvčí Poštovní spořitelny Zuzana Kalátová. O místo mají přijít hlavně lidé na centrále a na manažerských pozicích. 

Snížení počtu zaměstnanců zhruba o 6 procent se bude týkat celé skupiny, která ke konci září zaměstnávala 7 820 lidí. Skupinu tvoří kromě banky ČSOB pojišťovna, Hypoteční banka, Českomoravská stavební spořitelna, penzijní fond Stabilita, ČSOB Leasing, ČSOB Factoring, ČSOB Asset Management a Patria Finance.

Podle zdroje iDNES.cz z ČSOB rozhodlo o propouštění ve čtvrtek představenstvo. Zaměstnanci reagují na zprávu různě, někteří ji nesou s nelibostí, jiní ji vítají. Manažer jedné z regionálních poboček dostal během pondělka informaci, že musí propustit v oddělení dva zaměstnance, rozhodnout se má do zítřka, svěřil se redakci zdroj z banky, který chtěl zůstat v anonymitě.

"Nyní týden před Vánocemi nadělili téměř 500 rodinám 'krásný' dárek," dodal. "Už aby to bylo, je nás tady moc," reagoval jiný vysoce postavený manažer z ČSOB.

Propouštění oznámila na začátku prosince také pojišťovna ING. Z té odejde 15 procent lidí v Česku a na Slovensku, do konce příštího roku celkem 119 lidí, z nich se propustí méně než polovina. (čtěte Pojišťovna ING propustí 15 procent zaměstnanců v Praze a Bratislavě)

,