Diskuze

Vlak Českých drah vjel na červenou, na tři hodiny ochromil koridor

Cestování na hlavní trati mezi Prahou a Pardubicemi v podvečer ochromil strojvůdce vlaku Českých drah. Osobní vlak z Kolína do Pardubic u Záboří nad Labem krátce po půl šesté vjel na červenou a tím poškodil výhybku natolik, že se na trati zcela zastavil na téměř tři hodiny provoz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A už za Rakouska Uherska a později se vlaky občas navzájem srážely, pravidla kvůli lidské chybě. Moderní zabezepčovací zařízení je bezpečnější než člověk, problém nastává spíše při jeho výpadku, kdy chybí ta správná rutina a je větší stres.

0 0
možnosti

Pozoruhodné je porovnání železnice rakouskouherské a současné české.

I když máme nejnovější automatická zabezpečovací zařízení, není bezpečnější s dobou, kdy vše zabezpečovala jen lidská síla a tvrdá bezpečnostní pravidla.

Vysoce sofistikovaná zabezpečovací pravidla jsme poslali k vodě, lidi jsme částečně propustili a nahradili automatickým zabezpečením, vše musí být ponovu, ale bezpečnost není větší.

Jste někdo odpovědný schopen mi vysvětlit, proč na železnici byla orácena signalizace jízdy "vpřed" a jizdy "vzad"? Dík za informaci předem.

0 0
možnosti

Proč se pan autor snaží hned v titulku tak okatě zdůrazňovat, že to byl vlak ČD?

0 0
možnosti

J68a61n 79S56ů31r21a

4. 7. 2013 14:51

a proč ne? když RegioJet vjel na červenou, v titulku to bylo také...

0 0
možnosti

Chyba je též v tom, že koridor Praha - Kolín - Pardubice je přetížený ažaž. Chtělo by to mít v záloze druhou konkurenceschopnou trať na Brno - tzn. opravit dráhu přes HavlBrod. Ted v době dálničních uzávěrek by se to víc než hodilo.

2 0
možnosti

To by bylo moc peněz za málo muziky. Zvlášť když ta tra´t přes HavlBrod stejně začíná tím nejzatíženějším úsekem Praha - Kolín. Možnosti jsou dvě: Postavit už konečně VRT Praha - Brno. Postavit nedaleko D11 rychlou, byť ne nutně VRT dvoukolejku Praha - Hradubice s odbočkou ke Kolínu. Potřeba je obojí i z jiných důvodů.

0 0
možnosti

"Na místě dorazil vrchní inspektor Drážní inspekce" - koho dorazil?

3 0
možnosti

toho fíru, předpokládám,,,

2 0
možnosti
Foto

Nešlo jen o projetí návěstidla ale i o "říznutí"výměny.Tím dojde k poškození její ovládací části.Koly vlaku je násilně přstavená do jiného směru.Krom posouzení kdo to způsobil musí dojít i k opravě výhybky.Provizorně není li poškozený jazyk výměny mechanickým zámkem.Následně pak výměnou přestavníku a závorníku.Případně ovládacích tyčí.Důsledkem je zpoždění.Lidský činitel byl,je a bude vždy nejslabším článkem.S tím nikdo nic nenadělá.Je jedno zdea je fíra od ČD,nebo o Jančury.

14 0
možnosti

J44a24n 86N27e61š60p34o93r

4. 7. 2013 7:34

A pokud, jak píší, vjel do postavené vlakové cesty jiného vlaku, tak to je dost velký průser...

2 0
možnosti
Foto

M20i91r69a 59L31o16v37e

4. 7. 2013 6:22

Zrovna vcera jsem se divala na film Unstoppable (Denzel Washington), ...dobry film.

1 0
možnosti

J31a90n 76N38e18š86p79o34r

4. 7. 2013 7:24

No tak tyhle filmy jsou totální nerealistické kraviny, ale dobře se na to dívá...:-)

3 0
možnosti

Ne, barvoslepi lide by nemeli pracovat jako strojvudci..

0 6
možnosti

P90e16t33r 68F29r53a78n95c

4. 7. 2013 6:38

Věřím, že vy jste v práci nikdy žádnou chybu neudělal. Jde o to, čim se živíte. Jestliže blbě zametete chodník, váš nadřízený vás "sjede", ale opravdu těžko se o tom dočtu na iDnes. No a kupodivu jsou povolání, kdy po vaši chybě se o tom bude bavit půl republiky. (Nejsem zaměstnancem ČD a nejsem strojvedoucí.)

9 1
možnosti

Vážený pane Ptačinský, jak tedy vysvětlíte, že ve vlaku ČD byly podávány průběžně informace, že to už za chvíli pojede? A že to říkali 3 hodiny? Nikdo nic nevěděl, takže není pravdou to, že měli všíchni informace.. Občas by neškodilo uznat chybu.

2 2
možnosti

nevím jakým vlakem jste včera jel .. ale co nám v Poříčanech řekli odpovídalo skutečnosti.  Dozvěděli jsme se co se stalo .. kolik vlaků je před námi a my jsme 8 v pořadí, že se vlaky rozjedou kolem 20:30 a budou je po jedné koleji pouštět po 10 minutách. Pečky a Kolín jsou plné a nemůžou přijímat další vlaky. Co je ovšem asi chyba a měli by CD vychytat je množství telefoních linek na které můžou zaměstnanci volat, mají 2 linky které pokud zůstane stát hlavní koridor jsou stále obsazené.

3 0
možnosti

Konečně má Jan Sůra nějaké střelivo proti ČD :-) Když před pár týdny lidé kolabovali v Regiojetu kvůli nefunkční klimatizaci tak měl (pro jistotu ;-) - poznámka pro JS) dovolenou. Když nefunguje klimatizace v těchto dnech a Regiojet cestujícím odmítá kompenzace, tak to také nestojí za zmínku ...

6 5
možnosti

J96a74n 57S50ů38r30a

4. 7. 2013 7:37

Konečně pan Dočekal může něco napsat proti mě:)nemám žádné informace o tom, že by v těchto dnech klima nefungovala.

1 3
možnosti