ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Topič, MAFRA

RegioJet rozšiřuje nabídku autobusů, přibudou linky z Brna do Pece a Budějovic

  • 2
Společnost RegioJet zahájila spolupráci s českým dopravcem United Buses, který od loňska v tuzemsku provozuje dálkové autobusy. Vybrané linky tento týden posílily nabídku RegioJetu a cestující mohou u kombinací spojů obou dopravců využít jednu jízdenku. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

Díky spolupráci s United Buses se nabídka RegioJetu rozrostla o autobusová spojení mezi Brnem a Českými Budějovicemi či Pecí pod Sněžkou. Ve víkendovém provozu by pak měla fungovat linka mezi Českým Krumlovem a Lipnem. Jízdenky jsou k prodeji na stránkách RegioJetu.

Nová autobusová spojení v nabídce RegioJetu

  • Brno – Třebíč – Telč – Jindřichův Hradec – České Budějovice a zpět
  • Brno – Litomyšl – Hradec Králové – Pec pod Sněžkou a zpět
  • Český Krumlov – Vyšší Brod - Lipno a zpět (víkendový provoz)

„Cestující mohou na jednu jízdenku využít kombinace spojů obou dopravců – a přestupovat mezi autobusy a vlaky RegioJet například v Brně a následně na tu stejnou jízdenku cestovat s United Buses do jižních či východních Čech. Máme zájem o rozšíření spolupráce i na další trasy,“ popisuje Ivana Sachsová, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet.

Při přestupech mezi spoji obou dopravců se zpožděními má platit garance vzájemného čekání na opožděný příjezd, nebo zajištění alternativního spoje, pokud bude k dispozici.

„Díky naší nové spolupráci budou mít zákazníci více možností, jak se dostat do turisticky atraktivních míst, jako jsou například Telč, Litomyšl či Jindřichův Hradec, nebo do krajských měst České Budějovice či Hradec Králové,“ dodává Josef Šelepa, ředitel linkové dopravy v United Buses.