Diskuze

Platili jste jízdenku přes SMS? Dopravní podnik si vaše číslo schová 10 let

Z placení jízdného v městské hromadné dopravě přes SMS se v Praze stal docela slušný byznys. Po půl roce se počet elektronických jízdenek ustálil, cestující jich pošlou každý den dvaadvacet tisíc, což přinese Dopravnímu podniku roční obrat asi 200 milionů korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ivica

8. 7. 2008 17:03
blbečkové

z úřadu by měli začít zkoumat opravdové zneužívání osobních dat. Takto by měli šetřit také obchodníky, protože ti také uchovávají citlivá data - v účetních papírech mají uloženy osobní informace zákazníka - kdy a kolik zaplatil. Normální idiot z UOOU by to měl prozkoumat, protože by se to určitě dalo zneužít. Takhle by si totiž někdo mohl dát dohromady, jak si vlastně zákazník žije.

Zatím jsem nepřišel na nic, co rozumného by tento úřad měl dělat. A telefonní čísla? Ufff - dají se zneužít, samozřejmě. Ale je proč nezkoumáme internetové obchody - tam putují DALEKO citlivější data a nikomu to nevadí. Typický český blbec na každém rozumném nápadu začne hledat něco, co by mu umožnilo ho zatrhnout. Zvláště pak je-li úspěšný projekt. A SMS jízdenky určitě úspěšným projektem jsou.

A propos - UOOU by měl prověřit iDnes.cz, jestli náhodou nezneužije mou přezdívku.

0 0
možnosti

Vlk

9. 7. 2008 8:24
Re: blbečkové

Když ale zdravý rozum se prej dnes nenosí.:-):-©[>-]

0 0
možnosti

Vlk

9. 7. 2008 8:24
Re: blbečkové

PS. Krásnej je příklad, jak doznanej nafilmovanej útočník odchází od soudu čistej jak lilie a proti poškozenému se vede správní řízení!;-O:-©:-©:-©[>-]

0 0
možnosti

x

9. 7. 2008 17:49
Re: blbečkové

To musím souhlasit - po nás chtěli při nákupu postele za 1000 Kč (v Kika centru) vypsat veškeré údaje vč. tel. čísla. To jsme odmítli - asi 15 min se tam hádali, pak nám vypsala do tzv. Kupní smlouvy kolonku pro kupujícího jako "firma". U výdeje zboží ze skladu jsme čekali 57 minut - a pak už se fakt naštvali. Tak se na nás nějaký chlápek v montérkách rozčílil, že když si  "...hrajeme na utajený špióny", tak si můžeme klidně počkat do zavíračky;-O A mimochodem - to fakt stojí za ten pocit, když v bance nebo při uzavírání paušálních smluv škrtnete před podpisem Prohlášení o možnosti zneužití osobních údajů žadatele...;-D

0 0
možnosti