Diskuze

Odlety z Ruzyně zdraží. Letiště chce od března vyšší poplatek

Letiště Václava Havla chce od konce března příštího roku zvýšit poplatek, který musí platit každý cestující při odletu z Prahy. Zdražení po dvou letech vysvětluje vedení letiště inflací i novými bezpečnostními předpisy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Od doby co to přejmenovali po Pravdoláskomluvkovi, tak lítám z Vídně nebo Mnichova a tak to bude dokud to nepřejmenují na Letiště Praha;-O!!!!!!

1 4
možnosti
VV

Pražskou Ruzyní jsem proletěl minulý týden.

Dojmy: Pivo za 150 Kč, Bezcelní obchod - prodavačky se mezi sebou baví přes zákazníka, takže si člověk u kasy připadá jako neviditelný pitomec, jediná restaurace, která je soudná je nahoře v prvním patře, kde je sice prázdno, ale ceny jsou alespoň trochu rozumné.

Dojmy z Prahy jako takové: Pražáci nevlídní až sprostí, v restauracích stejně jako na letišti se obsluha mezi sebou baví přes zákazníky, ceny vysoké, kvalita jídla v restauracích mizerná. Jediné co je skutečně kvalitní je pivo - jak kde.

Pražský Hrad si může prohlédnout pouze cizinec, protože poté co si čech zakoupí okruh památek (nemůže si vybrat jen jednu) a má tu nevýhodu, že přijde s rodinou a dětmi, tak mu na konci prohlídky zboudou jen prázdné kapsy a oči pro pláč.

Česku vládne nerudnost, neschopnost a Lakota.

Takové jsou mé dojmy z rodné země.

4 4
možnosti
PV

Můžu se zeptat odkud jste?

0 0
možnosti
PV

Božínku, zdražili o 18,- Kč na cestujícího (slovy "osmnáct") a už tu máme 3 stránky nenávistných příspěvků oborníků na všechno co prorokují zkázu.

1 2
možnosti
Foto

"Skvělý způsob", jak zamezit tomu, aby lidé létali z Mnichova, Drážďan nebo Vídně - odkud je to pro mnoho destinací levnější.. jen tak dál - a budeme se jmenovat "bývalé letiště bývalého prezidenta Václava Havla"... :(

9 0
možnosti
JJ

J84a58k25u68b 44J82a38n75á24s

11. 9. 2013 15:16

No to jste uvedl celkem drahá letiště...Lepší Wroclaw,Katowice,Krakow,Brno,Bratislava či Budapešť

2 1
možnosti
TM

Monopol je monopol, kdyby se otevřely Vodochody, to by byl sešup jako u ČD na trase Pha-Ova nehledě na nové bezpečnostní předpisy letiště/Pendolina.

9 1
možnosti
TN

bezpečnostní pravidla jsou dána Úřadem pro civilní letectví, jsou přísná až dost.

U nás není taková poptávka po cestování.

Bratislava - místní gastarbeiteři + "béčko" pro Vídeň

Katowice, Krakow, Wroclaw - netřeba dodávat. Velké aglomerace, poláci mají obrovskou mobilitu. (Je možnost práce někde ve fabrice v evropě? Tak se klidně ze dne na den přestěhuje)

Berlín nebo i kdekoliv Německo - velká kupní síla, centrály evropských firem, spousta akcí, turistická atraktivita...

Praha - každý ji už v Evropě viděl dvakrát, malá domácí poptávka, minimum gasterbeiterů.

5 0
možnosti
MS

Takovýho směšný zvýšení si opravdu nikdy nikdo nevšimne. Když už má být rozruch, tak proč to nezvednou aspoň o 100Kč?8-o

O nic nejde.

4 1
možnosti
JS

J91a61n 61S27l76a10d62k29y

11. 9. 2013 12:28

Pokud jsou pro Vas letenky drahe, tak jezdete autobusem! ;-D Ja si radeji priplatim a budu v Londyne za dve hodiny letadlem, nez v levnejsim autobusu temer 20 hodin...

1 2
možnosti
VW

No jo...ted jsem letel s nizkonakladovkou z Brna a byla levnejsi nez autobus....a kdyz na dalkovou trasu, tak radsi Viden...

4 0
možnosti
JV

J88a47n 40V83a61s59e29k

11. 9. 2013 12:27

Tak muzou ted zlevnit kavu ze 100kc na 50:-)

4 0
možnosti
JP

J33a89n 32P34i67r27k20l

11. 9. 2013 11:59

Tak nevím kdo má pravdu, ale letiště  v Praze se pro mezinárodní letecké společnosti nepřejmenovalo. Stále platí volací znaky pro piloty jako letiště Praha Ruzyně. Změnila se jen cedule na budově a letušky ČSA říkají cestujícím že budou přistávat v Praze na letišti Václava Havla. A piloti přistávají na letišti Praha Ruzyně. Aby se vlk nažral a koza zůstala celá.;-D

1 1
možnosti
KN

no když už to řešíš tak odjakživa to bylo pouze Letiště Praha s tím že tek maximálně udávalo že je to v Ruzyni, ale ve jméně to nebylo...

0 0
možnosti
PM

P70e65t44r 82M34a22l19ý

11. 9. 2013 11:50

Minulý týden jsem jel vyzvednout rodiče,projel jsem letištěm a dal si kafe u pumpy za výjezdem.Když rodiče,asi za 45 minut,byli pripraveni,tak jsem znovu vjel na letiště,během dvou minut je nalozil a ejhle,brana už mě nepustila.Musel jsem zaplatit 100 Kč parkovné za tři minuty,co jsem strávil autem na letišti,protože jsem ho dvakrát projel.To mi přijde jako obrovská zlodějna,když už každá osoba platí letištní poplatky.

8 4
možnosti
MN

Letiště jasně deklaruje, jaká jsou pravidla pro bezplatný vjezd na parkoviště. Při vší úctě, že si neumíte pravidla zjistit, to není problém Letiště.

9 2
možnosti