Diskuze

Ceny benzinu už někde spadly i pod 40 korun za litr, poprvé od března

Ceny benzinu pokračují v poklesu. Průměrné ceny podle CCS jen ze středy na čtvrtek padly o zhruba 30 haléřů na 44,14 a zlevňování není ještě u konce. U čerpací sítě Tank Ono se litr naturalu prodával už za 39,90. Pod čtyřiceti korunami se v Česku tankovalo naposledy na začátku března.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Stačilo do nadpisu napsat, že ceny benzinu pod 40 CZK/l jsou u všech čerpaček TankOno, bylo by to výstižnější než pátrat, kde to "někde spadly ..." vlastně je. Ale asi by to bylo chápáno jako "reklama", ještě k tomu nežádoucí. Finančně gramotní lidé si jsou vystát frontu u TankOna, ti méně gramotní budou jen nadávat na ceny a tankování u drahých čerpaček samozřejmě zohlední v ceně své služby/výrobku. Pak nemají být ceny všeho v Česku tak přemrštěné.

Konstatování, že nejdražší PHM jsou v Praze, jsou k prdu, když i v Praze lze natankovat nejlevněji - viz výše uváděná značka.

Jen pro inspiraci - ve čtvrtek jsem tankoval v Polsku poblíž německých hranic litr za 6,94 Zl, v přepočtu cca 36 CZK/l. Plno českých motoristů vč. těch z Prahy, co si mnohdy vyjedou na výlet/dovolenku služebákem. Bohužel, čím blíže k německým hranicím, tím cena (kvůli solventnějším Němcům) stoupá.

Dnes mi Pumpdroid ukazuje polské ceny zase o trochu nižší než ve čtvrtek. Ale u nás má většina benzínek velké zásoby "starého" benzinu za vyšší ceny, případně dlouhodobé kontrakty za méně výhodné ceny, takže musí vyčkat, až se staré zásoby vytankují. Jen když se objeví informace o zdražení, všechny pumpy mají závoz ještě v tu noc a ráno jsou na stojanech nové, vyšší ceny. Jedná se o český specifický trhm obdobně jako u tlf. operátorů.

0 1
možnosti
KT

V Česku jsou mizerná paliva. Nikdo jejich kvalitu neřeší. Češi, jako u špekáčků, především masově honí nízkou cenu. (Nakonec se to jmenuje "opékáčky", aby to obešlo kvalitu.) A hezky to souvisí, Babiš (přes "opékáčky") má monopol na řepku u všech čerpacích stanic v Česku. Oprava motoru je o finanční ztrátě mnohem vyšší, než nějaká kačka na litr. Finančně gramotný řidič především se slušným autem netankuje u ONO. ;-)

Dík, za Pumpdroid, vypadá dobře. Zrovna moje ONO je tam bez ceny. Záleží, zda tam cenu někdo ze zákazníků naťuká. Používám mbenzin, ale nejsou na mobilech. No a Čepro je právě o 1 Kč dražší než ONO. Není co řešit. Beru raději Čepro. Teď jedu právě na Benzinu za parádní cenu. ONO není konkurence, pokud jsou ceny Čepra a Benziny blízko. Kvalita paliva je zde jinde. ;-)

1 0
možnosti
KT

Nechápu, máme 7600 čerpacích stanic, z toho 4000 veřejných, z toho 2800 "standardních". To je jako co za podniky? ;-D

Jednička na trhu je polská Benzina (420 stanic, 25% podíl na trhu), pak maďarský MOL (pohltil Agip), pak české Čepro (má 200 benzinek), pak Shell a pátý OMW. Na velké řetězce připadá tak 1600-1800 benzinek.

Z toho mi vychází, že hromadu benzínek v Česku (cca 2500) drží soukromníci, s převahou Češi a Češi si právě vzájemně napálili ve velkém ceny, aby oškubali Čechy zcela dokonale do posledního pětníku. (Včera tady řádila nějaká pumpařka, ať zanecháme závisti. Pokud byste měli benzinku, hodíte maximální cenu, jako všichni.) ;-D

Detail. Monopol na dodávky MEŘO z řepky drží v Česku Babiš a Agrofert. Biosložka 1. generace. Je putna, kam jedete tankovat, za bio lepidlo cálujete Babišovi. Aby se to dalo dávat do paliva, musíte užívat aditiva. Cena paliva je pak o takový koktejl vždy o pár kaček vyšší. A Čepro, co to obchází, rozhodně na nejlevnější benzinu nekandiduje. Opět Češi. ;-D

0 0
možnosti
Foto

J91i35ř43í 72E80r29b73e18n

5. 8. 2022 21:30

7600 čerpacích stanic? Na 6200 obcí? To jste si buď trochu zapřeháněl, anebo si pletete počet čerpacích stanic s počtem výdejních stojanů. ;-D

0 0
možnosti
JV

Kde jsou ty časy, když tu v diskusích lidé psali zaručené info od pumpařů, že za pár dní bude přes 60...

0 0
možnosti
PL

Jj. nejvíce takové ceny propagoval hlavní astrolog Trinity bank L. Kovanda.

1 0
možnosti
JK

U nás v Přerově samoobslužná Benzina taky 39,90 x) diesel 41,90.

1 0
možnosti
PL

U supermarketových čerpaček o 1 Kč dráž, s benefitem, že člověk nestojí 20 minut frontu.

0 0
možnosti
JB

J48a58n 35B16a73l84c10a98r

5. 8. 2022 14:15

Průběžné výsledky kontrol marží prodejců pohonných hmot za červenec ukázaly podle ministerstva financí nepřiměřeně zvýšené marže u většiny velkých čerpacích stanic.

Odrbávat, to umí. Chce to zjistit jména a adresy manažerů, kteří stojí za těmito rozhodnutími, aby měli tito manažeři možnost vysvětlit svá rozhodnutí z očí do očí zajemcům o vysvětlení. Není nic jako hezký rozhovor z očí do očí. Oni mají svobdu podnikat, spotřebitelé mají svobodu se ptát.

2 0
možnosti
VP

A co je vám socialistům do toho jaké má kdo marže??? ;-D;-D

1 1
možnosti
JK

J75a91n 56K76u18č51e57r93a

5. 8. 2022 14:13

Je vidět, že ještě chvilku a benzín a naftu zase zlevní.

0 0
možnosti
RA

Jak tohle mohl někdo dovolit? To ho bude stát určitě flek. Včera jsem brouzdal po netu a ejhle, nějaký ekonom, že bude stát benzín devadesát. Nedělají to právě naopak? Kovid, Ukrajina, Rusko. I kdyby dali litr za stopade, tak to všichni utáhnem a nebudeme se doufám bouřit. Jde nám všem přeci o dobrou věc, ne?8-o

0 0
možnosti
ZN

A ty ukradené peníze ze 5 měsíců uměle a bezdůvodně vyšponovaných cen, které nám zdražili, co se dalo, ty jako z těch podvodníků vyždímeme zpátky jak ????

1 1
možnosti

U nás ve městě jsou 2 Benziny a 1 ONO. Benzina u ONO měla ted v týdnu naftu za 44,90, s TankKartou jsem tankoval za 43,90 (o 1 Kč dražší než ONO vedle). Benzina na druhé straně města má naftu za 46,XX.

2 0
možnosti

P25e86t89r 74Š45k38o36d97a

5. 8. 2022 13:25

Obdobně např. Náchod, tam je i Shell na cenové úrovni jako nikde jinde. Tam to ale dělá Polsko. Nicméně je vidět, že to jde, když je konkurence blízko.

6 0
možnosti
PD

Dokud to budou lidi za tu cenu kupovat, tak to prodejce nebude zlevňovat. Proč v tom hledat něco víc a nebo řešit "akceptovatelnou úroveň marže" - co to jako má být, komunismus?

1 0
možnosti