Diskuze

Velký bratr se dívá, stát bude chtít vědět vše o vašich příjmech

Už od příštího roku bude stát možná zasahovat do soukromí lidí více než doposud. Zaměstnavatelům totiž plánuje nařídit zasílání detailních informací o výdělcích a celé řadě dalších údajů svých zaměstnanců. Hájí se tím, že takto získaná data poslouží lepším výpočtům důchodů a sociálních dávek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Pozoruhodné je, že všechna omezení a nesvobody jsou zdůvodňovány snahami o naše vyšší dobro. Solidarita, dotace, pomoc, monitorování, euroval, integrace - je toho víc než dost. Jednou skončíme v domě Velkého bratra. To všechno je možné proto, že lidi nezajímá svoboda, lidi zajímají jistoty. Ty vám Velký bratr rád poskytne.

0 0
možnosti
P

pospisit

30. 10. 2012 18:23
Doufám

že vládní strany dostanou v příštích volbách pořádně na prdel! pzn. Levici nevolím a k volbám chodím vždy

0 0
možnosti
NŠP

Neznám špinavé peníze

30. 10. 2012 0:18
A registační pokladny zase nic

furt jen odrbávat zaměstnavatele a zaměstnance. FUJ, hamba!!

0 0
možnosti
ZS

zdenanek

29. 10. 2012 21:32
Velký bratr - Stát

Ať se klidně podívá, úředník placený z mých daní. Ale já se už podívat na jeho plat nemohu, protože ON má  podle zákona ochranu osobních údajů. Jak směšné. Zač tu chásku politickou a ouřednickou platíme.

0 0
možnosti
PJ

Je to tak. Státní správa to je mimo správu věcí veřejných také ochranný val vládnoucí třídy. Proto nám během let tak utěšeně nabobtnal a proto ti kdo participují na této struktuře budou vždy nějak zvýhodňovámi. Zkrátka někdo je pán, někdo kmán. Během času je patrné, jak se obojek utahuje - pomalu, ale jistě, takže si toho většina ani nevšimne.

1 0
možnosti
J

janzlatousty4

29. 10. 2012 20:55
JAko občana by mě zajímaly taxativní náklady ministerstev

včetně  výplat, odměn a dalších tantiém nefinančního charakteru.

jak to na rozdíl od čecháčka reaguje  i obyčejný americký kopáč při popisu jakékoli  aktivity státu?

"Kolik, Komu, platím to přece JÁ!"

0 0
možnosti
J

janzlatousty4

29. 10. 2012 20:52
To je skvělé, stát má bordel

ve všem a přenáší další povinnost na zaměstnavatele?  Mám se smát, nebo plakat?

0 0
možnosti
C

cover72

29. 10. 2012 10:41
Účel: zrušení DPP

Všimněte si, že Helenka spolu s novináři dovedně odvádí pozornost k papírům nebo informacím, aby se lidé nezamysleli nad tím hlavním: systém zavádí povinnost HLÁSIT DOHODY O PROVEDENÍ PRÁCE.

O těch stát doposud neměl přehled a nemohl na ně napálit pořádnou pálku "sociálního" pojištění a ještě vyšších daní. To má tento zákon "napravit" - aby se dali oškubat i ti, kteří se ještě oškubat nedali.

0 0
možnosti
K

KOKES

26. 10. 2012 13:26
no jestli se ušetří............

............tak jak dalších projektech 9top tak tak to už nezaplatíme ani kdybychom odvelííí na daních 110 %. celý plat odevzadt a 10% si půjčit od nějaké posvěcené půjčovny 9TOP tak je to spravne tak to ma blít

1 0
možnosti
6

666999666

26. 10. 2012 11:58
Kam se hrabal komouš i s jeho StB

a co já vím s čím ještě. ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
MD

Mr. Dalby

25. 10. 2012 15:01
Proč se to chystá?

To se dělá kvůli lepšímu přehledu pro exekuční mafii - aby věděli, komu vygenerovat dluh a provést exekuci dříve a komu později.

Nějaké to penále se dá napočítat NAPROSTO KAŽDÉMU. NIKDY nemáte jistotu, že vaše banka provedla příkaz včas a málokdo platí s dostatečným předstihem svoje účty, zejména v této době, a nějaké to penále - byť halířové - se dá vygenerovat vždycky. A protože nejde o penále a o dluhy, ale o trafiky pro šíbry jako je Langer, Pospíšil, nebo třeba ministr spravedlnosti za exekutorskou mafii Blažek, tak příští rok máme asi tak padesát milionů vyhlášených exekucí a veškerý majetek občanů se přesune mezi asi tak dvěstě lidí...

A pořád žádná defenestrace...

2 0
možnosti