Diskuze

Z automobilky odcházejí lidé. Nemají kde bydlet

Toto léto měly na kopci u bývalé vodárny v Kolíně stát zcela nové domy s 550 byty pro zaměstnance továrny Toyoty, Peugeotu a Citroënu (TPCA). Ale nestojí. Po více než roce dohadů, sporů a nejasností je až teď vše jisté: stavět se začne za měsíc. Proč to zdržení? Kvůli potížím s projekty a s penězi od státu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

klm

15. 8. 2005 8:01
Všechno řeší TRH!
Proč si prostě nevemou hypošku? Sazby jsou tak nízko jako nikdy a postarší 3+1 v paneláku lze v Kolíně nebo v Poděbradech koupit již za směšných 1.3 melounu! Nevím, proč by měl stát někomu stavět byty. Měli by si přečít Modrou šanci pro bydlení, tam najdou inspiraci
0 0
možnosti

barbudo

19. 8. 2005 22:28
Re: Všechno řeší TRH!
... ano, Modrá šance vysvětluje, proč nebudou nikdy bydlet ...
0 0
možnosti

Realista

14. 8. 2005 17:18
To je důsledek špatné práce Czechinvestu a samozřejmě špatného investičního záměru investora...
Kdyby Czech invest a vláda přestali lákat investice do středočeského kraje za každou cenu a směrovali je investičními pobídkami do Severočeského nebo Severomoravského kraje, pak by automobilka v Kolíně nemusela mít podobné problémy a náš státní rozpočet nemusela tato chybná investiční politika stát peníze navíc naprosto zbytečně. Už by měl někdo konečně v Czech investu vyvodit z chybné investiční politiky důsledky. celkově by vláda měla zrušit investiční pobídky pro Středočeský kraj. Průmyslové oblasti byly opomíjeny za vlády klause s investicemi a vláda ČSSD v tom pokračuje. Dívím se lidem v oblastech postižených nezaměstnaností, že je budou volit. Vždyť pro ně ani nehnou prstem jak na komunální tak na vládní úrovni.
0 0
možnosti

Hlinka

14. 8. 2005 14:42
Problém je jinde
Jsou tady zajímavé názory.Továrna platí asi tak málo,že i v Kolíně si nemůžou zaměstnanci najmout byt.Zkuste se zeptat,co vám dají,není to ani průměrný plat,takže se nedivme,že se musí najímat i z dalekých končin.Nikdo nepsal,kolik platí v Japonsku a Francii za srovnatelnou práci.Zajímavý je příspěvek o Americe,jak stát nic nedává a všichni bydlí.Ten dotyčný asi zapomněl,co je to spotřební koš  a kolik berou v USA.Myslím,že za naši mzdu by si tam nikdo nic nekoupil.Je zajímavé,že když platí za benzín při svých příjmech15 Kč,už se jim to nelíbí.Čili závěrem rada pro "odborníky" : srovnávejte vždy výdaje i příjmy zároveň,to je potom celkem jiný pohled.Co se týče nájmů,když je někdo blbý,že platí majiteli černý "tržní" nájem,tak mu patří a nehoňte chudáky důchodce,aby se stěhovali za hloupost jiných.
Je zajímavé,že vždy vyzvihujeme u cizích států vždy zápory,ale výhody ne.
Prosím,odpovězte na můj článek.
 
0 0
možnosti

ouagadougou

15. 8. 2005 10:32
Re: Problém je jinde
s chutí nebudu takový magor, abych platil desítku tržního nájmu. s chutí budu bydlet za patnáct stovek, opravdu s velkou chutí. jenom bych, miláčku, potřeboval poradit, kde ho ku..a seženu? pošli mi tip a zvu tě na tolik piva, co vypiješ.
0 0
možnosti

poslanec_termit

13. 8. 2005 21:47
Problem je v te automobilce
Ta automobilka plati lidem tak malo, ze namaji na to si vzit hypoteku na nejaky mensi domek ci pekny byt.
A tak se problem haze na stat - state zaplat vystavbu bytu.
0 0
možnosti

barbudo

13. 8. 2005 21:48
Re: Problem je v te automobilce
... bývaly časy, kdy podniky stavěly pro zaměstnance byty ...
0 0
možnosti

appendix

13. 8. 2005 11:21
nevhodne umisteni investice
Kolik problemu by odpadlo, kdyby se TPCA umistila misto Kolina na Ostravsko - je tam masa lidi bez prace, prumyslova tradice a to i v automobilovem prumyslu (Koprivnice), mladsi vzdelani lide kvuli nedostatku vhodnych prilezitosti odchazeji do Prahy, k dispozici je dostatek levnych bytu. Urychlilo by se tim i vybudovani infrastruktury - D47, R48, letiste Mosnov, kterou kraj nutne potrebuje pro svuj rozvoj. Nikoho uz davno nezajima, co tento kraj udelal pro republiku v minulych desetiletich. Skutecne nevim, cim ti, kteri rozhoduji o umistovani investic, uvazuji ...
0 0
možnosti

Tom-77

13. 8. 2005 17:01
Re: nevhodne umisteni investice
 souhlasim stebou myslim si jakmile se postavi dalnice na Ostravsko tak se Ceska ekonomika rozhybe jeste rychleji. Je tam spousta lid co nema praci a lidi budou radi.
0 0
možnosti

nebydlící

12. 8. 2005 17:54
Vzkaz vládě
Odstraňte apartheidní dvojí ceny nájemného a bude po problému se stěhováním se za prací....
0 0
možnosti

Admin_

12. 8. 2005 18:09
Re: Vzkaz vládě
, Obávám se, že nebude. Před tím, než dojde k hlasité deregulaci, dojde k tichému odstranění nájemních bytů. Prostě příslušníci vyšší, tedy komunisty odekretované kasty je dostanou s fantastickou slevou 60 - 90%, nejlépe částečně na splátky a částečně na daňově zvýhodněnou hypotéčku. Těch méně, než 10% z celkového počtu bytů, které jsou dnes ve vlastnictví soukromých majitelů a jsou pronajímány trh nespasí.
0 0
možnosti

Admin_

12. 8. 2005 17:47
Socík jak vymalovaný
, Vláda sežene investora, připlatí městu na zainvestování pozemků, zacáluje většinu nákladů se stavbou bytů pro zaměstnance, přidá investorovi 200 tisíc na pracovní místo a pár miliard daňových úlev k tomu.... No pánové, pokud by se tohle aplikovalo plošně, tak budou muset být daně sníženy záporně až na nějakých směšných 80% příjmu.
0 0
možnosti

Thyronx

12. 8. 2005 17:06
Poradte
Chodim si uz dvacet let po Americe a potkavam tu same zajimave lidi. Bohuzel me maji za cizince dnes stejne jako pred lety, nebot jsem nikdy nebyl na jazyky talentovany. Nikdy jsem nezapadl. Neumim poradne anglicky a proto chodim tak rad sem, diskutovat s vami. Pracuji jako podrztaska ve Fordu a libi se mi to. Fordu vsak tece do bot a asi me propusti. Hypoteku stejne nesplatim, pockaji jeste, ale budu se muset vystehovat. Myslel jsem, ze bych se vratil do Cech. Nevite, zdali by meli zajem o automobiloveho odbornika meho formatu v TPCA? Bydleni bych si sehnal sam, prodal bych Pontiaca, desitka by za nej byla....To vite, starnu, deti ani zenu nemam, plesatim a padaji mi zuby. Na sklonku sveho zivota bych se konecne rad jednou podival na ta mista, ktera jsem si tak hezky vylepil na svych strankach. http://www.mujweb.cz/www/thyronx/
0 0
možnosti

Takymajitel

12. 8. 2005 15:55
Deregulace!!!
A co takhle deregulovat bolsevicke najmy a nic by se nemuselo stavet.
0 0
možnosti

lehor

12. 8. 2005 16:00
Re: Deregulace!!!
to by bylo fajn, ale to by TPCA musela dát lidem plat, aby na ty nájmy bylo. Takhle to je přeci mnohem jednodušší  :(
0 0
možnosti

cechoslovak

12. 8. 2005 15:45
at jdou do riti
Uz me nebavi to nadbihani posranejm investorum. Kdo prispeje me kdyz budu chtit postavit byt pro zamestnance ?? To je padle na hlavu  - bohata firma se necha dotovat relativne chudym statem. To snad neni normalni - to za cvhili muzeme ten stat zrusit uplne at si to diktujou rovnou ty koncerny....
0 0
možnosti