Konečná cena letu bývá u nízkonákladových společností často vyšší než inzerovaná. Ilustrační foto

Konečná cena letu bývá u nízkonákladových společností často vyšší než inzerovaná. Ilustrační foto | foto: Wizzair

Wizz Air začne vybírat peníze za odbavení na letišti

  • 0
Další letecká společnost začne vybírat od cestujících peníze za to, že se na svoji cestu odbaví až na letišti. Wizz Air začne od 1. dubna vybírat až 270 korun nebo 10 euro za každou cestu, pokud se cestující neodbaví na internetu.

Firma tak chce ušetřit na nákladech za lidi na odbavovacích přepážkách a naučit je současně odbavit se už doma před odletem přes internet.

"Odbavení přes internet je velmi jednoduché a pohodlné. Svoji palubní vstupenku si cestující mohou vytisknout v klidu domova nebo kanceláře a na letišti pak rovnou zamířit k příslušnému východu k letadlu nebo k přepážce, cestují-li se zavazadly," řekl György Abrán, obchodní ředitel společnosti Wizz Air.

Jako první zpoplatnil odbavení na přepážce Ryanair, který přepážky na letišti zrušil a nechal jen místo na odbavení zavazadel.

Wizz Air má na odbavení na letišti dvojí ceník: pokud si objednáte odbavení den před odletem, zaplatíte 135 korun (5 eur). Pokud přijdete až na letiště bez zajištěného odbavení, bude vás to stát 270 korun.

Konečná cena letu tak může být podstatně vyšší než inzerovaná. U nízkonákladových společností totiž musíte platit ještě například za zavazadla.