Vídeňský Künstlerhaus obsadil veletrh Choco Vienna.

Vídeňský Künstlerhaus obsadil veletrh Choco Vienna. | foto: Profimedia.cz

Výrobci čokolády omámili Vídeň sladkou vůní

  • 1
Noční můra pro ty, kdo se snaží zhubnout, a naopak ráj pro mlsaly. To je tento víkend vídeňský kulturní stánek Künstlerhaus. Právě tam začal první vídeňský čokoládový veletrh - Choco Vienna.

Veletrh bude zážitkem nejen pro jazyky, ale i pro oči, slibují organizátoři. K vidění je například dvoumetrový čokoládový model Titaniku, uložený v ledové tříšti, aby se v teple neroztekl.

Bude se malovat čokoládou po těle, návštěvníci spatří čokoládové sochy newyorského výtvarníka Sida Chidiaca, napsal rakouský list Der Standard.

Mistři cukráři předvedou vaření a odlévání zázračné hnědé hmoty do nejfantastičtějších forem, vážní zájemci se budou moci zúčastnit čokoládového kurzu. Děti si budou smět roztočit čokoládové kolo štěstí a nebo se procházet snovou „čokozemí“.

Na výstavní ploše několika set čtverečních metrů se bude samozřejmě i ochutnávat. Vybrané lahůdky mají vlastní oddělené tematické prostory - zvlášť pralinky, zvlášť ručně vyráběné čokoládové produkty. Vlastní sekci mají „novátorské čokoládové výrobky“, napsal Der Standard.

K doprovodným akcím pak patří výstava nejlepších tištěných reklam na čokoládu od roku 1902.