Jana Volfová

Jana Volfová | foto: Michal Sváček, MF DNES

Volfová: Deregulace vyžene Pražany na dlažbu

  • 138
Čtvrtina Prahy na dlažbě. To bude podle předsedkyně Strany důstojného života Jany Volfové bude právě toto výsledek deregulace nájemného. Bez přístřeší se podle ní ocitne 300 tisíc obyvatel hlavního města.

Podle Volfové to signalizuje zvýšení poslaneckého příspěvku na ubytování v Praze na 17 000 korun měsíčně. Soudí, že takové nájemné by se mohlo platit v hlavním městě za dvougarsoniéru nebo byt 2+1.

Sociálně slabší vrstvy navíc postihnou regulační poplatky ve zdravotnictví.

Matku se dvěma alergickými dětmi by mohly podle Volfové přijít měsíčně až na 1500 korun. Ale i průměrných 500 až 600 korun podle ní představují cenu
jedněch bot pro dítě.

Reforma? Rozhodně ne!
Takzvané pastelkovné, které zavedla minulá vláda ČSSD pro rodiče prvňáků, by předsedkyně rozhodně nerušila, ale převedla na školy. Byla by to záruka nákupu zdravotně nezávadných pomůcek. Školy by při velkých nákupech navíc mohly dostat množstevní slevy, uvedla.

peníze, dítě, kasička Mění se daně, mění se dávky
Vše o reformě najdete zde

Pohřebné, které chce vláda zrušit, je podle Volfové pro mnohé lidi zárukou kulturního pohřbu. 

Bývalá sociální demokratka Volfová je přesvědčena o tom, že v případě neschválení reformy koalice zanikne a sociální demokraté se budou snažit dostat za každou cenu do vlády.

To podle ní bude šance pro SDŽ. Je totiž přesvědčena, že pak do ní budou nespokojení sociální demokraté masově vstupovat.

, ,