Richard Hindls

Richard Hindls | foto: iDNES.cz

Vedení VŠE se ujal statistik Hindls

  • 2
Funkce nového rektora Vysoké školy ekonomické se v pondělí oficiálně ujal Richard Hindls. Žezlo přebral po Jaroslavě Durčákové, která univerzitu řídila od roku 2000. Hindls, který na škole vyučuje statistiku, má hlavně jeden cíl - a sice zbavit školu anonymity.

Na VŠE studuje kolem patnácti tisíc studentů. Každý z nich zná dlouhé fronty prakticky na všechno, přeplněné studovny i knihovny.

"Nemohu zabránit frontám," řekl Hindls na svém prvním setkání s novináři v nové funkci. "Chci ale vytvořit příjemné prostředí, kam se nebude chodit jen do školy, kde studenti stráví hodně času a aspoň neučební prostory by měly mít více společenský charakter," řekl Hindls, jehož jedním z plánů je například i vytvoření studentské banky přímo na škole.

Počítá i s tím, že se bude věnovat více na spojení studia s praxí. Požadavky na absolventy ze strany firem totiž pořád přiostřují a studenty je na to třeba připravit.

Hindls působil od roku 2001 jako děkan Fakulty informatiky a statistky. "Ta práce je nyní úplně jiná. Jsem tu kolem dvanácti hodin denně, ale baví mě to," řekl nový rektor, který novou funkci vykonává už od počátku února.

Spolu s Hindlsem byli do čela VŠE jmenováni i čtyři prorektoři. Zahraniční vztahy a public relations má na starosti Hana Machková, vědu a výzkum Stanislava Hronová, studijní a pedagogickou činnost Felix Koschin a rozvoj a finance Jindřich Soukup.

,