Diskuze

Včelaři si navzájem kradou včely. Jejich cena totiž výrazně stoupla

Úbytek včelstev, se kterým se tuzemští včelaři potýkají, zvedá jejich ceny na trhu, v některých případech až o polovinu. I kvůli tomu se na úly zaměřuje pozornost zlodějů. Podle Česlava Valoška z Českého svazu včelařů mají krádeže včelstev na svědomí samotní včelaři.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cena za včelstvo i s úlem za 7000,- je blbost.

0 0
možnosti

P62e83t35r 28F10o70l97t63ý61n

26. 5. 2020 23:19

teoreticky ani ne. Vcelstvo (oddělek s natkou) za 2500, dno 2000 a dva nastavky po 1250.

0 0
možnosti

Ono by stačilo tam dát ceduli "tento včelín je hlídán fotopastí" a každej druhej by si to rozmyslel. Plus několik maket na stromy okolo. My to tak máme kolem maringotky se včelama a lidi se bojej.

0 0
možnosti

Vsely zdecimovala repka estebaka Babise, dalsi drobne choroby se pak pridaly a dokonaly dilo zkazy.

1 6
možnosti

Nevíte co z nenávisti melete za nesmysly, "estébák", respektivě Agrofert mají jen okrajový podíl na produkci řepky, nějakých 5% a se včelami je to naopak, protože řepka živí včely, problémem jsou nezodpovědní zemědělci, kteří včelařům neoznámí, že se bude dělat postřik.

5 1
možnosti

Dokud budou zemědělci svými postřiky hubit včely, tak se situace se včelami nemá šanci zlepšit, nějaká včelstva nakoupíte a nějaká vám opět někdo otráví a tak pořád dokola. Jedině na tom vydělávají zloději včel a překupníci. Bohužel to mnohé včelaře odradí od další činnosti a prostě zavřou krám, což na škodu celé naší společnosti i na škodu přírodě.

8 0
možnosti