Diskuze

Úřad zkoumá možné spojení Travel Service a ČSA

České aerolinie znovu přemýšlejí o spojení se společností Travel Service, která provozuje nízkonákladové linky pod značkou SmartWings. Podle mluvčí ČSA Jitky Novotné sice aerolinky žádné kroky vedoucí k fúzi neprovádějí, antimonopolní úřad ale už zkoumá případné spojení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pilot

30. 5. 2005 20:06
Omezeni konkurence na pravidelnych linkach
Neni jen dulezity podil na celkovem trhu pravidelne dopravy z Prahy. Na linkach do Parize, Amsterdamu, Rima a Milana letaji pouze Smartwings, CSA a spolecnosti, ktere jsou s CSA cleny aliance SkyTeam a provozuji s CSA tzv. codesahring. Na lince do Curychu prodava Smartwings letenky spolecnosti Helvetic, ktera jako jedina konkuruje s CSA a Swiss. CSA a Swiss maji na teto lince take codesharing. Na lince do Londyna-Gatwicku letaji CSA, Smartwings a easyJet, takze i tady by vznikla prevaha nove spolecnosti CSA-Smartwings. 
Evropske pravo povoluje urcite omezeni konkurence prostrednictvym codesharingu, ale fuze spolecnosti, ktera by znamenala omezeni veskere konkurence na vyse uvedenych linkach neni pripustna.
0 0
možnosti

none

30. 5. 2005 21:09
Re: Omezeni konkurence na pravidelnych linkach
Ty se v tom nejak vyznas. Nejak jsi pozapomel zminit i jine letecke spolecnosti s kteryma CSA nespolupracuje do zmineneho Londuna leta treba BA, ze?
0 0
možnosti