Diskuze

Krok ke stravenkové revoluci. Schillerová ji ukázala v daňovém balíčku

Ministerstvo financí ve středu vládě představilo návrh na svou „stravenkovou revoluci“. Jako alternativa k papírovým stravenkám by podle něj měl začít fungovat i finanční paušál. Kromě toho ministerstvo také odhalilo, jak chce zdražovat cigarety či změny pro obce v dani z nemovitých věcí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

veškeré tyhle stravenky, poukazy do fitek, lékáren jsou totální ptákoviny živící jen překupníky se službami jiných ... ostatně jsem kdysi byl svědkem, jak se obchází i poukazy pro netáhla na jídlo .. před obchoďákem seděla romka a vedle měla tři kartony mražených kuřat a jedno prodávala po 25 korunách .. koukal jsem jak jelen, než mi došlo, že za poukazy na jídlo se cigára a chlast nedaj koupit :-/

3 0
možnosti
PL

P66e54t89r 23L75a41p60i95š

28. 5. 2020 14:56

Navrhuji, aby všichni, kdo jsou v odborech, povinně kupovali pouze papírové stravenky a všichni ostatní by mohli využívat paušál v hotovosti. Ale to by asi Středula zůstal v odborech sám a neměl by ho kdo živit :-)

3 0
možnosti
Foto

A já navrhuji, aby se Kolektivní smlouvy ve firmách vztahovaly pouze na členy Odborů...

0 0
možnosti
DH

Pro male firmy bylo nerealne si kupovat balik stravenek za velke tisice, kdyz maji jednoho az dva zamestnance. Minimalni odber stravenek byl treba za 10.000. A pro jednoho zamestnance by vystacily na mnoho mesicu. Pro malou firmu to nejsou zanedbatelne penize,, ktere leti nekde v supliku... Takze za me palec nahoru.

2 0
možnosti
MV

M64i71l34a71n 46V20o79l10e59k

27. 5. 2020 18:40

Teď toho budou restaurace litovat. Pro ně by bylo nejlepší, kdyby všichni měli stravenky a neměli je kde jinde utratit. Tím pádem by se restaurace i s karanténou nakonec dostaly na stejné tržby.

0 0
možnosti

Kdepak, restaurace naopak tuto změnu vítají - zbaví se provizí stravenkovým firmám.

1 0
možnosti
Foto

Pro mě jsou stravenky spíše na obtíž. Do hospody nechodím, v marketu kde za ně nakupuji utratím sotva jejich část a zbytek proto že nevrací zůstane stravenkové firmě. Tak že když místo nich dostanu peníze budu jen rád.

3 0
možnosti
Foto

to seš asi ňákej boháč, když ti nestojej za to utratit. 8-o

stravky co mi zbydou navíc prostě na konci roku utratím v rámci nákupů žrasa na vánoce + silvestra

0 0
možnosti
JS

Zase zdraží tabák ? A proč i zahřívaný ? Jako náhrada cigaret je to dobrý a dost to šetří zdraví (neříkám že je to zdravé ale je vtom o 95% méně jedů takže jako odvykačka dobrý (vlastní zkušenost). A pro věčné útočníky na kuřáky - feťáci dostávají zdarma náhradu za fet , alkoholici se léčí v léčebnách na neschopenku a kuřáci mají jen platit?Přitom na rozdíl od výše zmíněných kouření nepřekáží v chození do práce a placení daní !

0 0
možnosti
PH

"...alternativa k papírovým stravenkám by podle něj měl začít fungovat i finanční paušál".

Ne, alternativou jsou prave stravenky, naprosto zbytecnou. Nebot jak nam rikal jeden hospodskej kdyz jsme chteli pouzit stravenky: V cesku platej cesky penize :) Mel pravdu.

2 0
možnosti
VH

To zase bude Středula ričet

0 1
možnosti

Jistě, že pro každou firmu, která dává stravenky, bude lepší vyplatit rovnou peníze, protože odpadnou poplatky a zbytečná administrativa. Stejně tak pro restaurace je lepší přijmout peníze, než papírky, ze kterých musí odvádět poplatky a mít s tím ještě zbytečnou administrativu.

Dnes to funguje např tak, že vám zaměstnavatel dá 100kč stravenky, někdo mu je musí do firmy dovézt, objednat, pak vy z nich půlku zaplatíte, ty stravenky vám musí někdo ve firmě připravit, musíte si je vyzvednout, a někdo to zaúčtovat. Takže když máte nárok na třeba 20 stravenek, tak vám ze mzdy strhnou 1000kč a dají vám 20 papírků v hodnotě 100kč. Mnohem jednodušší rovnou bude, že vám nestrhnou žádný peníze, ale prostě ke mzdě dají ještě 1000kč na účet a účetní si to pak zaúčtuje ve stejném režimu jako je to s papírovými. Z hlediska daňové výhodnosti to tedy zůstane naprosto stejný, odpadne veškerá zbytečná fyzická administrativa a doprava, jak zaměstnavatelům tak restauracím, odpadnou nesmyslné poplatky a všichni budou více happy. No všichni, stravenkové firmy ne, ale ty stejně jsou zahraniční a jen vyvádí dividendy, takže to nás vůbec zajímat nemusí, ať si odejdou kam chtějí. ;-)

6 0
možnosti
RH

R35o33m61a83n 29H47a70n20u26s

28. 5. 2020 11:55

Tak ještě by to chtělo uvést další možnosti. Třeba zaměstnavatel bude platit 1/3 nedejbože větší část platu ve stravenkovém paušálu aby ušetřil na odvodech a zaměstnanec pak na nemocenské, dovolené apod zapláče.

A hospodský teď odvádějí 5% a maj s tím práci, teda pokud s tím nazaplatí v Makru, kde stejně nakupují, ale je otázka jestli si uvědomí, že bez stravenek bude na obědy chodit o něco míň lidí, neříkám o moc, ale třeba zrovna o těch 5%, to už asi nikdo nezměří a těsně před výplatou to bude ještě o trochu horší. Ale to už nikdo nepřipíše stravenkám, ale nějakému jinému ekonomickému vlivu, coroně apod..

1 1
možnosti