Diskuze

Komu budou patřit malá letiště? Spor o příbramské o tom rozhodne

Nejvyšší správní soud v Brně odložil klíčové rozhodnutí v kauze letiště Příbram, které je precedentem pro desítky dalších letišť v České republice. Budou česká letiště patřit dosavadním provozovatelům, kteří jsou držiteli provozní licence a vlastníky letištních budov? Nebo získají právo k jejich provozování vlastníci nadpolovičního množství pozemků pod letištěm?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc bych si od toho soudního jednání nesliboval. Jednání správních soudů, včetně NSS představují "parodii na spravedlnost"...:-(

0 0
možnosti

P88e42t94r 67Š72t45ě13p

20. 8. 2017 17:44

Mě by zajímalo, jestli by v Příbrami opravdu zůstala fungovat letecká škola a provoz malých letadel, nebo to dopadne jako na Točné, kde po "privatizaci" musel školní provoz skončit.

1 0
možnosti
JK

Zajímavý nález: "Obecné nalézací soudy ve věci dospěly k závěru, že vybudování vzletové a přistávací dráhy pro letadla je pouze zpracováním povrchu pozemku a jeho zpevněním; není tedy stavbou jako samostatným předmětem občanskoprávních vztahů."

http://www.usoud.cz/fileadmin/user_upload/Tiskova_mluvci/Publikovane_nalezy/I._US_3143_13_pro_web.pdf

---

Takže pánové a dámy, až budete chtít vyasfaltovat kus něčeho, tak to prohlašte za ranvej a stavbu za zpracování povrchu pozemku. A jelikož to není stavba, nemusíte mít stavební povolení. 8-o

4 0
možnosti
JK

J79a12n 35K57r65u57p88k31a

20. 8. 2017 10:28

Zrovna právní kvalita rozsudků NSS je řádově vyšší než u Nejvyššího soudu, v jehož čele jsou přinejmenším kontroverzní osobnosti.

2 1
možnosti
Foto

Co se týče Nejvyššího soudu, tak nejsem schopen posoudit, ale kvalita rozsudků NSS je jedna velká bída...:-(

0 0
možnosti
MW

Společnost Air Station získala pozemky příbramského letiště zcela legitimním způsobem, když jako jediný zájemce učinila nabídku v šestém kole výběrového řízení ministerstva obrany. Transparentnost celého postupu už potvrdil nejen Krajský soud a Nejvyšší soud, ale minulý týden také Ústavní soud. Podobné žaloby protistrany proto považujeme za nepodložené a šikanózní.“

3 2
možnosti
OU
DJ

V kontinentalnim pravnim systemu neni precedens zaveden tak, jako v anglo-americkem systemu. Ano, funguji u nas urcita sjednocujici rozhodnuti nejvyssich soudu s pravnim nazorem, ktery je zavazny pro nizsi soudy, ale neni to precedens. Chtelo by to nesirit mezi lidi bludy.

6 0
možnosti
JK

J30a65n 11K42r17u85p10k91a

20. 8. 2017 10:30

Máte pravdu. Pouze konstantní judikatura nejvyšších soudů je pramenem práva např. v Irsku, v Luisianě anebo v Quebecu či ve Skotsku.

0 0
možnosti
Foto

Rozhodnutí by jistě mohlo být precedens, ovšem jen tehdy, pokud by u nás platilo pracedenčni právo.

9 1
možnosti
VD

Hm až na to, že české právo narozdíl od např. amerického nemá precedent.

8 1
možnosti

Mělo by být uvedeno kdo byl ministrem na ministerstvu obrany co prodal pozemky bez výběrového řízeni společnosti Air Station a klidně i za kolik. Dobrý novinář by zjistil i jaká jména stojí za touto společností a jaké vazby mají na tehdejšího ministra.

14 1
možnosti
MT

A proc to nenapises jmenovite..

2 0
možnosti