Šéf kampeličky Bezruč opět neřekl ani slovo

  • 2
Petr Bezruč obviněný z vytunelování Českomoravské družstevní záložny opět u soudu nepromluvil. A to i přes opakované sliby, že vypovídat začne. V pátek u hlavního líčení tvrdil, že promluví po výslechu svědků. Soud se ale výpovědi nedočkal.

"Zvážil jsem to a zůstanu na svém původním rozhodnutí. Nebudu vypovídat," oznámil Bezruč po výslechu svědků.

Bývalý předseda představenstva kampeličky přitom ještě před časem své tříleté mlčení zdůvodnil obavami o bezpečí svých blízkých. Údajně v době, kdy byl ve vazbě, zaznamenal jejich ohrožení.

Po propuštění prostřednictvím advokáta vzkázal, že nyní se o své příbuzné postará sám, a bude proto mluvit. Své slovo ale nesplnil.

"Je to fraška. Jediným cílem je získat čas, aby případ mohl jít do ztracena," rozčílil se Otakar Kurek, který v měl v kampeličce uloženo asi 500 tisíc korun.

Bezruč se nyní před soudem zpovídá ze zpronevěry bezmála 100 milionů.

Podezřelý prodej autosalonu
Ty měl utržit prodejem autosalonu Svět aut, který patřil do majetku dceřiné společnosti kampeličky. Nemovitost od něj měla koupit Jaroslava Votavová - manželka podnikatele, který v zemích takzvaného daňového ráje zakládal pro zájemce firmy.

Votava si na ostrovech v tichomoří založil banku a s jejím pomocí chtěl krýt nákup Světa aut.

Svědci, které Bezruč k soudu přivedl, vylíčili Votavu jako nesolidního člověka, který má problémy se zákonem. Oba tvrdili, že jeho banka byla pouze fiktivní, neměla žádné prostředky.

Podle Bezručova právního zástupce obžalovaného jsou svědci klíčoví. "Dokazují, že nedošlo k předání peněz. Proto také nemohlo být nic zpronevěřeno," uvedl advokát.

Bezruč navíc tvrdí, že Votava je informátorem jisté české bezpečnostní složky a používá krycí název Kaktus. "To není vůbec žádná legrace," řekl.