Uruguayský útočník Luis Suárez nechvalně proslul kousáním soupeřů. Sázkaři si mohou během aktuálního mistrovství světa vsadit, zda kousne znovu a zachytí ho u toho kamery.

Uruguayský útočník Luis Suárez nechvalně proslul kousáním soupeřů. Sázkaři si mohou během aktuálního mistrovství světa vsadit, zda kousne znovu a zachytí ho u toho kamery. | foto: Gustau NacarinoReuters

Kousanec od Suáreze, špatná hymna, i nahý fanoušek. Češi sázejí na vše

  • 2
Mistrovství světa ve fotbale je pro sázkové kanceláře byznysovým vrcholem roku. Kromě klasických disciplín, jako je celkový vítěz, sázky na výsledek jednotlivých zápasů nebo nejlepší hráče, lidé sázejí peníze i na různé bizarnosti. Fotbal je absolutně nejsázenějším sportem, a navíc se šampionát koná jen jednou za čtyři roky.

„Jedinou slabinou je neúčast české reprezentace. Pokud by hrála, zájem sázkařů by se ještě znásobil a tím i ekonomická zajímavost. I tak odhadujeme, že přijmeme sázky za více než 1 miliardu korun,“ říká mluvčí Tipsportu Václav Sochor. Náběry budou podle něj tak vysoké i proto, že v tuto dobu neběží žádné populární dlouhodobé soutěže. Proto bude pozornost sázkařů zaměřena hlavně na MS v Rusku.

„Momentálně vklady dosahují na cca 35 milionů korun, celkově očekáváme kolem jedné miliardy. MS bude historickou rekordní akcí,“ potvrzuje mluvčí Fortuny Petr Šrain. Výjimkou nejsou ani sázky za statisíce či miliony. „Nejvyšší jednotlivá sázka je na výhru Uruguaye v utkání s Egyptem – na jediném tiketu je vsazeno 600.000 korun,“ uvedla Markéta Světlíková za sázkovku Chance.

Pokud jde o celkové vítězství, sázející nejvíce věří výběrům Brazílie, Španělska, Německa, Francie a Argentiny. A kdo bude podle sázkařů nejlepším střelcem? „Ačkoli nejnižší kurz na nejlepšího střelce drží zatím Messi (10:1), více sázek evidujeme na Neymara (11:1). Oba mají stejný kurz (10:1) na to, že budou vyhlášeni nejlepším hráčem MS,“ uvedla Světlíková.

U Maxi-Tipu sázkaři nejvíce věří celkovému vítězství Brazílie, na kterou je vypsaný nejvýhodnější kurz na trhu. Brazílie šampionát vyhrála naposledy v roce 2002. Druhým největším favoritem na vítězství je pak Německo. Z dalších týmů se věří Francii a Španělsku.

Bizarní sázky

Sázkaři tipují úplně na vše, co s fotbalovým mistrovstvím souvisí. „Je možné vsadit si například i na to, kolik konkrétní hráč uběhne v zápase kilometrů, kolik odebere míčů, kolik dá nahrávek, kolik bude mít v zápase střel či zda se stane ‚hráčem zápasu‘,“ uvádí mluvčí Sazky Václav Friedmann. 

Tipsport zase vypisuje sázky i na celkový počet vstřelených gólů, že ve finále padne hattrick nebo že Brazílie prohraje utkání o šest a více branek.  Letos Ve Fortuně mají sázkaři možnost tipovat i na to, že utkání přeruší svým výstupem nahý fanoušek. A jeden sázkař si vsadil i to, že se Messi a Ronaldo ve vzájemném zápase poperou.

U Maxi-Tipu si lidé mohou vsadit, zda Uruguayec Luis Suárez opět kousne během zápasu soupeře a zachytí ho u toho TV kamery nebo zda Messi dá ve vyřazovacích bojích proti Anglii gól rukou a branka bude uznána. Chance vypsala sázky i na to, že pořadatel pustí vítěznému týmu omylem špatnou hymnu nebo že trenér bude vykázán na tribunu.