Diskuze

Rychlejší registrace firem neprošla

Založení firmy do týdne zůstane ve sféře snů. Urychlení zápisů do rejstříků přes internet a zavedení jednotných formulářů narazilo v Senátu. Horní komora novelu vrátila poslancům zejména proto, že skrývá paragrafy umožňující vyvlastnit podíly drobných akcionářů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rejpal

1. 4. 2005 9:37
Vyvlastnění ?
Návrh ODS je určitě zaplacen, otázko je kým ? Stačilo by, aby cena výkupu byla stanovena několika kriterii: - vyvlastnění musí předcházet odkup, nabídnutý majoritním vlastníkem nejméně za průměrnou cenu stanovenou průměrem na veřejných trzích a schválenou KCP - min.cena musí být vyšší nebo rovna nominální hodnotě akcie - s ohledem na nízký zbytkový počet akcií musí být cena odkupu nejméně 1,5 násobkem ceny určené znalci, přičemž jednoho navrhne majoritní vlastník a druhého nejvýznamnější minoritní vlastník nebo soud. Znalce zaplatí firma. Pokud by se majoritáři tyto paragrafy nevyhovovaly, ať tedy nevyvlastňuje a provádí normální odkupy.
0 0
možnosti

Fořt

1. 4. 2005 11:00
Re: Vyvlastnění ?
Zase jeden co neví která bije. Zákon by samozřejmě stanovil ochranu minoritářů, aby dostali co jim patří. Jde jen o ekonomicky racionálnější variantu již v zákoně existujícího převodu jmění na hlavního akcionáře. Ale chápu, že panu Hodinovi s jeho způsobem obživy se to asi nelíbí.
0 0
možnosti

morbiddark

1. 4. 2005 8:57
Blbost nebo korupce?
Toho debila termita Doležala bych nakopal do prdele, marně hledám výraz, kterým bych ho urazil. To je téměř stejný hňup jako GroSS. Otázkou zůstává, zda jeho příspěvek k tomuto zákonu je způsoben blbostí nebo korupcí.
0 0
možnosti

Fořt

1. 4. 2005 11:02
Re: Blbost nebo korupce?
Hmm, asi jste mezi hledáním nadávek nenašel čas si ten návrh přečíst. Co to zkusit alespoň teď? Je k dispozici v podobě parlamentního tisku volně dostupného veřejnosti na Internetu.
0 0
možnosti

Pavel

1. 4. 2005 8:49
Kua
No a ted mi reknete: je dobry volit ODS, kdyz delaji takovyhle kraviny.... ja bych toho poslance zastrelil... Takovejhle kokos je v poslanecky snemovne? Co tam kua dela... Jestli ten pozmenovaci navrh nebyl protlacen korupci, tak fakt nevim... Budto je ten ODS poslanec tak imbecilni nebo bude mit novej byt/auto/dovolenou...
0 0
možnosti

Fořt

1. 4. 2005 11:05
Re: Kua
Je mi v podstatě jedno, že byl tento (nepochybně rozumný a v zemích od USA po Anglii existující) návrh zamítnut. Z tuposti hospodských chytráků se mi ale fakt někdy zvedá kufr!
0 0
možnosti

Nedobik-

1. 4. 2005 8:01
No jo
zase jedno lejno z termitiště.
0 0
možnosti