Diskuze

ČEZ poškodil naše jméno. Chceme zpátky do soutěže, říká šéf Arevy

Francouzská firma Areva byla vyřazena ze soutěže o dostavbu Temelína. Podle jejího šéfa Luca Oursela neoprávněně. Jejich nabídka podle něj odpovídala zadaným kritériím. Rozhodnutí o vyřazení bylo podle něj nespravedlivé a obává se o poškození pověsti firmy. O svá práva chce bojovat až u soudu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Dost bylo Francouzů. Je to smutný příběh. Areva neuspěla a hned nás chtějí Frantíci žalovat. Za co? Za to, že naši odborníci je nepovažují za dostatečně kvalitní dodavatele? Své by o tom mohli říct Finové v Olkiluoto. No nic. Nejvíc mě štve, že Francouzi s námi zacházejí jako s malými pitomci. To nesnesu. Promiňte mi malou paraelu. V roce 1938 nás zradila Anglie a Francie. Svobodu přinesli až Rusové a Američané. Takže zatím to vypadá, že jsme s dostavbou Temelína na dobré cestě.

0 0
možnosti

Hlavně by si měl pan Generální pohovořit se Sarkozym, o tom jak si Sazrozy dovolil poučovat urážlivými slovy Čechy. A až bude chtít spolupráci, pak si musí zařídit PEVNÉ zázemí. Ne aby doloval peníze v Česku a jeho stát bude s námi jednat jak s uličníky. Nashledanou, pane generální.

0 0
možnosti
JT

J56a77n 10T19r94n75k85a

27. 3. 2013 11:59

Ja si na rozdil od sefa Arevy neumim predstavit, ze by francouzsky management neco udelal poradne :-P:-P:-P

5 0
možnosti
SP

Jo zažil jsem pár francouzských "manažerů". Kromě multikulti keců neuměli zhola nic. A to je při výběru dodavatele tak choulostivé stavby předem diskvalifikuje:-P

2 0
možnosti
PM

To je komedie! Za chvíli mne bude moci zažalovat prodejce, že jsem nekoupil auto u něj :-P ..

5 1
možnosti
MH

kdyz budes vypisovat verejne vyberove rizeni a nekoho poskodis, tak ano

1 1
možnosti
PV

tak sef Arevy je borec, kdyz chce dat ruku do ohne, ze na 22k strankach neudelali zadnou chybu. navic investor nema povinnost oznamovat dodavateli, ze ma v prihlasce chyby. to, ze si neumi zkontrolovat, co odevzdavaji samo o sobe rika, jak muze vypadat jejich nasledna prace.

0 1
možnosti
Foto

J58i21r48k80a 66H80o59n48c19ů

27. 3. 2013 11:21

Vy jste zřejmě nepochopil ... Šéf  Arevy by rád věděl, co ČEZ považuje za chybu. Protože pokud ČEZ neoznámí o jaké chyby šlo, můžeme si myslet, že si ty chyby vymyslel.

2 0
možnosti
Foto

No, máme se na co těšit. To se teď všicni neúspěšní uchazeči v nějakém tendru budou chtít soudit za poškození jejich dobrého jména?

1 0
možnosti
LW

Dá se očekávat, že neúspěšní účastníci se budou snažit svůj neúspěch všemi prostředky zvrátit.

1 0
možnosti
PH

Francouzi největší škodná- Dnes rozhodují o vodě , dopravě, odpadech, teplárnách-Veolia.Potraviny, cementárny , cukrovary, potravinářství.Zničení  56 cukrovarů jde na vrub FrantikůXčekám na rebelíčky a  na reakce zbyly dva cukrovaryX

4 0
možnosti
JT

A co kdyby se treba smirili s tim, ze je CEZ nechce. Duvody pro to muze mit jake chce. CEZ plati, CEZ rozhoduje.

3 1
možnosti
MH

to pri  vyberovem rizeni podle zakona o verejnych zakazkach nelze.

4 1
možnosti
MZ

Česká klasika! Kdyby byly důvody opravdu technicky a ekonomicky závažné, určitě by neměl ČEZ problém dodat Arevě řádnou dokumentaci po vyloučení z tendru. Holt jde jen o politické a mocenské boje na velmi amatérský způsob. Přeji Romanovi a ostatní sebrance ala Vanišova komanda, ať dostane ČEZ pořádně zabrat.

0 1
možnosti
TK

musíš se na to ale podívat z druhé strany. pokud by jim čez ustoupil, tak zbylé dvě firmy nás v arbitrážích stáhnou o miliardy.

0 0
možnosti
JT

Žabáci vaše dobré jméno-srandisti.

0 0
možnosti