Diskuze

Rozběh TPCA kalí nedostatek bytů

Poslední květnový den otevřeli manažeři společnosti TPCA a ministři české vlády slavnostně provoz v kolínské automobilce. Nad oslavami se vznáší stín nesplněného vládního slibu. Automobilka dostala jen zlomek slíbeného počtu bytů a její šéfové chtějí intervenovat u premiéra Paroubka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nebydlící

31. 5. 2005 15:06
regulovaný apartheid
Deregulujte nájemné a bytů bude najednou víc než dost a nemůže se stát, že při sčítání bytů je 500.000 bytů kde není nikdo trvale hlášen (např. luxusní vila, kde není nikdo přihlášen, ač zde trvale bydlí, protože oficiálně jsou hlášeni v obecních bytech "aby se o ně nepřišlo"). V ČR je 17% nájemních bytů, z nichž na 90% se vztahuje regulace, pouze 10% je pronajato tržně - tak není třeba vysvětlovat, co takový brutální poměr "sociálů" udělá s nájemným v tom malém kousku trhu o který se všichni zbývající musí porvat a přeplatit. Dokud nebude deregulace, můžeme mít prvenství v počtu bytů na hlavu, ale stále bude bytová krize, protože stejně jako dnes se v regulovaných bytech nebude bydlet, ale budou desetiletí vydržovány pro strýčka příhodu, pro rekreaci, či pro vnuky v mateřských školkách...
0 0
možnosti

monirity

31. 5. 2005 19:52
Re: regulovaný apartheid
Trhni si nohou prdleniku a jdi do hypoteky. Stejen nebudes bydlet tak plat a drz krok nebo nebudes mit na najem
0 0
možnosti

rohovka

1. 6. 2005 9:07
Re: regulovaný apartheid
Nekecej blbosti.S deregulací by museli přijít i další kroky.Např. finanční sankce majiteli domu za neobsazený byt,jako v Německu.Jinak dojdeme jen k tomu že majitelé,jak už jsem zaslech se dohodnou a 1 z 15-20 bytů se nechá prázdný.Tím bude v bytovém fondu  zase chybět několik procent bytů a ty vyděračské nájmy dolů nepůjdou.
0 0
možnosti

nebydlící

1. 6. 2005 9:44
Re: Re: regulovaný apartheid
No jasně, máte pravdu.
Už teď to jde vidět v supermarketech - majitelé nechávají vždy polovinu masa zamčenou ve výkladu, která se nedá koupit, aby způsobili umělý nedostatek a na zbývající polovině masa vytřískali ještě víc...
0 0
možnosti

Karel

1. 6. 2005 10:47
Re: Re: Re: regulovaný apartheid
Vážený pane, pokud máte zájem, rád Vám osobně ukážu mnoho volných bytův centru Praha. Bez nájemníků, vážený pane. Majitelé /povětšinou cizinci/ je totiž pronajímat za a/buď nechtějí, za b/anebo jen za lichvářský nájem. Máte zájem, pane "majiteli",zvoucí se nebydlícím?
0 0
možnosti

alois

2. 6. 2005 9:31
Re: Re: Re: Re: regulovaný apartheid
To je přesně to, regulované nájemné na jedné straně zvyšuje tržní ceny na straně druhé. Majiteli se v současnosti vyplatí pár měsíců nechat byt prázdný a až sežene solventního klienta jej pronajmout draho, než ho pronajmout sockám za málo, které mu ještě ten byt zničí.
Stejně deregulace přijde, a navíc ještě s ostudou ze Štrasburku.
0 0
možnosti