- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Domácí pivovarník Milan Kysela | foto: Michal Šula, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Když mám něco rád, musím se to naučit. A pivo mám hodně rád, říká strojař z Klecan u Prahy. Logicky se proto pustil do něčeho, co většinu lidí nenapadne – doma si uvařil svoje první pivo.
Byl to trochu punk, jak už bývá u domácích pivovarníků zvykem. Našrotovaný slad vařil ve dvacetilitrovém kotlíku na plynovém vařiči, který si lidé berou pod stan. Týden předtím v kotli vařil guláš. Tak vznikl v roce 2015 první ležák. K překvapení blízkých i přítele sládka ze slovenského minipivovaru Buchvald, který mu pomáhal, byl výborný.
Připojte se ještě dnes a získejte: