RadioMobil znovu nabízí Internet Call

- Po pětiměsíční pauze zavádí Paegas mezi své služby opět mezinárodní hovory prostřednictvím Internetu. Na tiskové konferenci to oznámil generální ředitel společnosti Klaus Tebbe. Ve srovnání s původní službou, ji budou moci využít také majitelů předplacených karet Twist a dovolat se tímto způsobem bude možné i na Slovensko. Navíc byly Spojené státy včetně Havajských ostrovů zařazeni do levnější skupiny zemí s názvem Evropa. Službu začne společnost provozovat od 28.7.1999 od 9:00.

Paegas Internet Call začal RadioMobil ve své síti Paegas poskytovat už loni v červenci jako první operátor sítě GSM, ale letos v únoru ji musela společnost právě na základě rozhodnutí Českého telekomunikačního úřadu zastavit.

Stížnost podal SPT Telecom, majoritní vlastník Eurotelu, tedy konkurenta Paegasu. SPT Telecom se domníval, že byla porušena jeho exkluzivita v mezinárodním přenosu hlasových služeb.

Ceny při spojení službou Paegas Internet Call činí pro Evropu a USA 9,50 koruny za minutu bez DPH (včetně DPH 14,98 koruny za minutu), pro ostatní vybrané světové státy pak 12,90 koruny za minutu bez DPH (včetně DPH 18,98 koruny za minutu).

Konkurent RadioMobilu, operátor EuroTel, připravuje službu umožňující laciné mezinárodní hovory přes Internet pod názvem Net Call-55 uvést na trh v nejbližší době.

Pro srovnání, SPT Telecom si například za minutový hovor do Německa ve špičce účtuje 14,50 Kč a do USA 23 Kč.