Diskuze

Poslanci podpořili zdanění novostaveb

Rodiny žijící v bytech či domech nově postavených za posledních patnáct let bude zřejmě čekat od roku 2010 nová daň. Poslanci dnes v prvním čtení podpořili vládní návrh ministra financí Miroslava Kalouska, který má s daňovým osvobozením novostaveb skoncovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

THX

25. 9. 2008 0:28
správný krok

Proč by majitelé novostaveb, často hyzdící naše obce, neměli platit daň a majitele zrekonstuovaných domků by daň platit měli ?

0 0
možnosti

WIFI

24. 9. 2008 14:35
Divný

Nějak mě uniká plnění předvolebncíh slibů, které byli proti růstu daní, zrušení některých jako např. dědická apod.

0 0
možnosti

vlsvo@seznam.cz

24. 9. 2008 10:41
ODS at padne

ODS padne, tohle je vrchol blbos, kterou vymejsleji poslanci z ODS uz nevi, co by a kde by brali. Lidi si zaplatili dan za material a praci a pak z toho maji jeste platit dan. Panove vzpamatujte se neb cela republika jinak vychcipne, protoze mlady lidi se vam na to vsechno vys. ... Co pro ne delate. NIC !!!!!!!!! [>-] ;-€

Padni ODS Rv, narod si oddechne.

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

24. 9. 2008 11:13
Re: ODS at padne

buď v klidu,to je jenom blbě napsanej článek. Jedná se o daň z nemovitostí,což má svoji logiku. Platíš daň z nemovitosti,obec se za ty peníze musí postarat o to,aby např.silnice v obci byly v zimě sjízdné.  Ta daň dělá u RD něco kolem 300 ročně,no problem.   Naopak bych to otočil.Všichni vlastníci bytů platí daň z nemovitosti,takže obec je povinna udržovat chodník před barákem,který je ve vlastnictví obce!   Dnes je to naopak

0 0
možnosti

vlsvo@seznam.cz

24. 9. 2008 10:38
To jsou deb.

Poslanci vytvrareji jenom veci ktere skodi mladym lidem a rodinam, doufam, ze tahle vlada padne co možná nejdříe. (Y)[>-]

0 0
možnosti

Anonymous

24. 9. 2008 9:00
nejlepší by bylo 100% zdanění

To už tu bylo. Říkalo se tomu komunismus.

0 0
možnosti

Klimoš

24. 9. 2008 7:47
Daň z jiné daně

Vrcholem kombinací daní je DPH ze spotřebních daní u PHM, alkoholu a cigaret. Stát určí pevnou částku, kterou musí subjekt zaplatit státu, a na to ještě přifaří DPH z tohoto odvodu. Druhým příkladem je tzv. 15% daň ze superhrubé mzdy. Tzn. zaměstnavatel je povinen odvést státu zdravotní a sociální pojištění za každého zaměstnance, a zaměstnanec z tohoto odvodu, který nikdy ani neuvidí zaplatí zase daň. Nazval bych to daň z něčeho, co mi nikdy nepatřilo.;-(

0 0
možnosti

Viktor N.

24. 9. 2008 0:06
a co dál?

No a co dál? V příštím roce zavedou ještě 19% DPH na daň z nemovitosti, aby nejen obce, ale i stát z toho něco měl, ne?!

Zloději jedni nenažraní. Co tak založit fond, ze kterého by se vyplácely odměny atentátníkům? Za každého zastřeleného poslance odměna, za člena vlády dvojnásobek, za ministra trojnásobek a ta premiéra pětinásobek!

0 0
možnosti
AP

jorbl

23. 9. 2008 23:59
pri stavbe uz se plati

tolik ruznejch dani, ale prostor na dalsi je tady vzdycky...

0 0
možnosti

Flok

23. 9. 2008 23:29
Platit daň z majetku je krádež

Přesněji řečeno: sprostá krádež. A je jedno, jestli to jsou nemovitosti staré nebo nové.

Asi je načase, abychom se zbavili nejen politiků, ale i státní správy. Jenom nás neustále okrádají o peníze a o čas. Z pohledu výkonnosti a společenského přínosu jsou zbyteční, z pohledu inteligence jsou to podřadní blbci, z pohledu prospěšnosti ostatním jsou to sobečtí paraziti.

Já myslím, že bychom je měli hnát svinským krokem až za hranice. A je celkem jedno jestli to budou hranice východní nebo západní.

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

23. 9. 2008 23:31
Re: Platit daň z majetku je krádež

Všechny daně jsou v principu státem organizovaná krádež, jejich počet se liší dle toho, kolik stát potřebuje (+ nějaké ty ztráty při přerozdělování, samozřejmě)

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

23. 9. 2008 22:38
No doprdele

Modro-černý straky už opravdu nevědí, kde okrádat lidi, kteří svými silami dosáhli na lepší a úspornější bydlení. Mám baráček, novostavbu, nízkoenergetickou, s kolaudací v roce 2007 a teď budu platit daň za to, že proti starým barabiznám šetřím energiemi? Nepochopitelná logika téhle zlodějské vlády.

0 0
možnosti

Fišta

23. 9. 2008 23:06
Re: No doprdele

Pohonné hmoty zdražují, protože se do nich musí přidávat biopaliva. Potraviny zdražují, protože se místo nich pěstují plodiny na výrobu biopaliv.

Elektřina zdražuje, protože se musí povinně vykupovat elektřina z větrníků, fotovoltaiky a podobných nesmyslů za ceny mnohonásobně převyšující ceny ze standardních elektráren. Všechno to může existovat jen díky legislativnímu násilí zavedenému Zelenými Khmery nejen u nás.

A Ty si stěřuješ na daň z nemovitosti... ;-D

0 0
možnosti