Dědička Samsungu Lee Yoon-hyung spáchala sebevraždu.

Dědička Samsungu Lee Yoon-hyung spáchala sebevraždu. | foto: Reuters

Po skandálech trápí Samsung sebevražda dědičky

  • 4
Elektronické impérium Samsung právě prožívá velmi nepříjemné období. Po skandálech s prodejem podílů v dceřiných společnostech pod cenou přichází další rána - sebevražda jednoho z dědiců korejského konglomerátu.

Okolnosti provázející smrt 26leté studentky University of New York Lee Yoon-hyung jsou navíc značně nejasné. Minulý týden informovaly korejské noviny o tom, že zemřela při autonehodě, když šla do školy. V pondělí ale zprávu poopravily - Lee prý spáchala sebevraždu ve svém newyorském bytě.

To potvrdil i mluvčí Samsungu. Podle lékařských zpráv a newyorské policie se oběsila na elektrickém kabelu a našel ji tak její přítel, píše agentura AP.

Lee byla v Koreji známá nejen pro svou příslušnost k jedné z nejbohatších rodin. Provozovala také hojně navštěvované webové stránky, na kterých popisovala, jak se žije tak bohatým lidem.

Lee vlastnila akcie dceřiných firem Samsungu v hodnotě 172 milionů dolarů a je možné, že trpěla depresemi, píše agentura Reuters.

Smrt dědičky je tak pro rodinu vlastnící Samsung další velkou nepříjemností. Před měsícem totiž byli odsouzeni dva šéfové Samsungu k podmíněnému trestu odnětí svobody. Provinili se tím, že napomáhali dětem prezidenta Samsungu při odkupu podílů v dceřinných společnostech Samsungu, a to za ceny nižší než tržní.

Kromě toho se Samsung potýká i s obviněním z účetních podvodů v již zaniklé divizi automobilů. Vyšetřuje ho kvůli tomu i korejský parlament, píše Reuters.