Pařížnaky mohou vyzkoušet oblečení na modelech, kteří mají stejné proporce jako obdarovávaní.

Pařížnaky mohou vyzkoušet oblečení na modelech, kteří mají stejné proporce jako obdarovávaní. | foto: www.shoppenboys.com

Pařížanky zkouší dárky na modelech s bříškem a špeky

  • 4
Kdo chce nakoupit manželovi či milenci pod stromeček oblečení, už nemusí mít strach, že vybere špatný střih nebo velikost. Musí ale jet na nákupy do Francie. V Paříži se totiž objevila skupina Shoppenboys, která zákaznicím nabízí možnost předvést oblečení právě na takovém typu postavy, jakou má obdarovávaný.

S nápadem přišel obchod s oblečením Celio, který má prodejnu na proslulé pařížské nákupní třídě Champs Elysées. Nákupy s možností vyzkoušet oblečení na živé figuríně měly Pařížanky o víkendu.

Shoppenboys nejsou žádní typizovaní playboyové známí z módních magazínů, ale muži, jaké má doma většina žen - vysocí, malí, hubení, s "pneumatikou" kolem pasu a tak dále.

Jak vypadají shoppenboys?
WWW STRÁNKY ZDE

Zakladatel skupiny Romain Martin řekl, že nápad mu bleskl hlavou, když mu snoubenka darovala košili, která mu neseděla. Teď tvoří Shoppenboys 17 manekýnů ve věku 19 až 63 let. Poprvé se předvedli v květnu v Nice a v Paříži se objevili už v září.

Stát se Shoppenboyem zatím není žádné terno. Všichni totiž pracují zadarmo jen pro vlastní potěchu a trochu i z recese. Obchodní dům jim platí pouze cestu a dává jim poukázky na vlastní zboží.

O zájemce ale nouze není - poté, co o nich televize LCI před nějakou dobou vysílala šot, se za jediný den přihlásilo ke třem stům kandidátů a celkově je jich v seznamu na tisíc.

Shoppenboys
,