Jsme připraveni opět očkovat, ale nikdo nás nekontaktoval, říká šéf O2 universa

  • 20
Šéf pražské O2 areny a přilehlého O2 universa Robert Schaffer zatím neví nic o tom, že by se z prostor mělo opět stát očkovací centrum. Premiér Andrej Babiš tuto možnost zmínil během čtvrteční tiskové konference ke covidovým opatřením. „Nevím o tom, že by snad někdo kontaktoval majitele, tedy PPF, ale mně nikdo nevolal,“ řekl Schaffer v pátečním Rozstřelu.

Očkovací centrum v pražském O2 universu, které fungovalo během letošního jara a léta, nepřineslo provozovateli žádný zisk. Podle Schaffera jej vlastník, skupina PPF, poskytl Ústřední vojenské nemocnici téměř bezplatně.

„PPF to poskytla za symbolickou tisícikorunu. ÚVN platila energie a vodu, kterou tam spotřebovali, na úhradu běžných nákladů tam pro nás žádný příspěvek nebyl. Většina lidí ale díky očkovacímu centru aspoň začala rozlišovat O2 universum a O2 arenu,“ řekl.

Schaffer v Rozstřelu také zkritizoval vládu za poslední balík covidových opatření, který podle něj opět oznámila s nedostatečným předstihem. „Jsem naštvaný, že opět se dozvídáme změnu, která má platit během 24 hodin. Tímto jsme si už prošli několikrát. A nechápu, proč můžete mít v divadle tisíc lidí, vytíženost sto procent a my nemůžeme mít vytíženost šest procent,“ sdělil Schaffer a upřesnil, že jeho kritika nemíří na provozovatele divadel. „Opatření samozřejmě dodržujeme, bezpečnost a zdraví lidí je na prvním místě,“ dodal.

PŘEHLEDNĚ: Je tu nouzový stav. Končí trhy, bary do 22:00, alkohol jen uvnitř

Z pohledu pořadatele velkých kulturních akcí však poděkoval ministerstvu kultury. To podle něj zveřejnilo názor, že v případě změny okolností, kterou pořadatel nezavinil, nemá mít povinnost vracet vstupné. „Spoustě lidí se to samozřejmě líbit nebude, ale je potřeba si uvědomit, v jakém stavu se dnes pořadatelé kulturních akcií nacházejí,“ uvedl Schaffer.

Z milionu návštěvníků, které O2 arenu ročně navštívilo před pandemií, zbyl podle v loňském roce pouze zlomek. Schaffer jej vyčíslil na zhruba šestinu standardní návštěvnosti, letošní rok podle něj poznamená propad o deset až 15 procent oproti číslům z období před rokem 2020.

Denní přírůstky

Poznámka: Reinfekce zahrnuje dříve otestované, kteří již byli dříve pozitivně testovaní na covid-19 a je u nich podezření na reinfekci.
Data podléhají další validaci a mohou se měnit.