Kuřáci jsou u nás těmi lepšími zaměstnanci, tvrdí šéf firmy. Ilustrační foto

Kuřáci jsou u nás těmi lepšími zaměstnanci, tvrdí šéf firmy. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Německá firma vyhodila nekuřáky za kverulantství

  • 742
Nekuřáci v jedné severoněmecké firmě dostali okamžitou výpověď. Šéfovi podle deníku Hamburger Morgenpost došla trpělivost s jejich ustavičnými nářky na to, že musí pracovat v zakouřené místnosti. Otravovali tím údajně atmosféru v podniku.

Podle šéfa nejmenované firmy v šlesvicko-holštýnské obci Büsum ohrožovali tři nekuřáci soulad mezi pracovníky.

"Spolupracovníci neholdující kouření se opravdu domnívali, že mají nárok na nekuřácké zóny," citoval regionální list nesmlouvavého bosse Thomase J. "Kuřáci jsou u nás těmi lepšími zaměstnanci," tvrdí. Spokojený sice byl i s prací nekuřáků, ale na "kverulanty" prý už neměl náladu.

Podle listu jde o počítačovou firmu s deseti zaměstnanci, kteří pracovali pohromadě v jedné místnosti. "Hodně telefonujeme - a to jde lépe s cigaretou," uzavřel šéf.

Protikuřácký zákon se přitom v Německu od začátku letošního roku zpřísnil. Zákaz kouření na veřejnosti platí hned v devíti spolkových zemích.

Nejpřísněji k restrikcím přistoupilo Bavorsko, které milovníkům tabáku zakázalo kouřit na nádražích, letištích, ve vlacích a taxících. Zapovězenými místy jsou i justiční budovy a federální úřady.

,