Diskuze

Další falšování potravin. Řetězec prodával šizené konzervy z Polska

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila další rozsáhlé falšování potravin. Tentokrát při kontrole masových výrobků, které byly uváděné v dubnové letákové akci německého řetězce Lidl. Jeden z produktů polského výrobce Pampol měl až o 14 procent méně masa, než bylo uvedeno na etiketě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

V Lidlu bych si maso ani konzervy uvedené značky nekoupil,stejně jako kachny ve slevě od nejmenovaného českého producenta. Měli tam ale docela dobré kachny, i když zmrazené z Maďarska.

0 0
možnosti
JS

Není nabídka nekvalitního zboží náhodou trochu vina zákazníků,kteří požadují levné,levnější a nejlevnější? Pokud bude poptávka po nekvalitním zboží bude i nabídka.

Klamavá reklama je ovšem něco jiného,ale muselo by se dokázat,zda vina není primárně u výrobce.Napadá mě ještě,zda kontrola nebyla objednána konkurenčními řetězci jako reakce na zvyšování mezd a přetahování personálu Lidlem.Proč nejsou zveřejněny výsledky testů výrobků jiných výrobců a prodejců.

0 0
možnosti
KS

Nedávno bylo podobné zjištění u masového výrobku prodávaného v síti Penny Market.

0 0
možnosti

"šizené konzervy z Polska" - ach jo, tak to snad přeci znamená, že všechno je v pořádku, jak jsme zvyklí;-D

0 1
možnosti
PJ

Zajímavá spekulace. Nic však nemění na tom, že za rozdíl mezi obsahem a deklarací odpovídá výrobce. Je to podvod.

0 0
možnosti
LN

Z polska nic nebrat...od nich nic dobreho neprislo... uz ani ty krowky nejsou to co byly kdysi

1 1
možnosti
Foto

Ja nic polskeho nekupuji. Verim, ze pro domaci trh si treba vyrabi kvalitnejsi potraviny, ale to, co se dovazi k nam, je zpravidla hruza. Kdyz nekde vidim vyrobeno v Polsku, vracim do regalu. I ta jejich jablka jsou hnusna, problem je, ze casto v obchode nemaji jina.

1 0
možnosti
PK

Tak hlavně, že to je laciný,ne?

0 0
možnosti
PJ

za to by měli dostat takovou pálku, že by jim zvlhly oči

2 0
možnosti
RJ

Kdo by měl dostat pálku ? Výrobce nebo prodejce ?

0 0
možnosti

Nejlepší konzerva byla za zlých komunistů Vepřové maso ve vl. šťávě za pár šupů. Voněla, kusy masa. Dokud z toho Hamé neudělal drť... ;-D

http://www.blesk.cz/clanek/testy-blesku-maso-a-masne-vyrobky-veprove-maso-ve-vl-stave/322044/veprove-maso-ve-vlastni-stave-pred-35-lety-a-dnes-minulost-byla-masitejsi.html

2 2
možnosti
PK

Vynikající byly i čínské z dob Maa, ale ne ty dnešní česko-čínské. Pokud se nemýlím tak společný podnik ze sev. Čech krachnul.

0 1
možnosti
LP

Teď to chce ještě udělat testy výrobků od jiných prodejců a jiných výrobců. A s hrůzou zjistíme, že mezi slepými je jednooký (tedy LIDL) králem. ;-O;-O

1 0
možnosti
RJ

Lídl moc českých výrobků nemá. Já tam nerad chodím. Co je z Lídlu není k jídlu.

0 1
možnosti