Rychlé dobíjení během nákupu v Lidlu.

Rychlé dobíjení během nákupu v Lidlu. | foto: Lidl

Lidl pokračuje na zelené vlně, buduje stanice pro elektromobily

  • 152
Diskontní řetězec Lidl začíná s instalací rychlonabíjecích stanic pro elektromobily u svých prodejen v Česku. První stanici otevřel u renovované prodejny v Praze v ulici K Barrandovu. Do konce roku společnost slibuje nainstalovat dalších pět rychlonabíjecích stanic.

Po zrušení jednorázových igelitek přichází německý obchodní řetězec s další „zelenou“ novinkou. Postavil stanici pro elektromobily. „Tento přístup jde ruku v ruce s využíváním ekologických technologických postupů,“ uvedla společnost v úterý v tiskové zprávě.

První rychlonabíjecí stanici pro elektromobily Lidl otevřel spolu s renovovaným obchodem v pražské ulici K Barrandovu.

„Počátkem roku jsme se rozhodli pro odběr elektrické energie pro naše prodejny i logistická centra z obnovitelných zdrojů, ustoupili jsme také od prodeje jednorázových igelitových tašek. Rychlonabíjecí stanice pro elektromobily vnímáme jako další krok pro zdravější životní prostředí,“ uvedl generální ředitel českého Lidlu Pavel Stratil.

Lidl v USA zaútočil nízkými cenami. Jak to dělá? ptají se Američané

Dodal, že do konce roku v Česku pod značkou Lidl přibude dalších pět stanic pro elektromobily. Řetězec nabídne svým zákazníků dobití elektromobilů zdarma. Stanice pro dobíjení vozů už dříve nabídlo i několik poboček řetězců Kaufland a Tesco.

Lidl se snaží chovat ekologicky i v dalších aktivitách jako recyklování odpadu nebo používání úsporných technologií v logistických centrech či v nových prodejnách.


Elektromobil