Diskuze

Koruny odtékají, je čas koupit eura

Po čase valných hromad a schvalování zisků a ztrát za loňský rok nastává doba, kdy začínají ty úspěšnější společnosti odesílat svým majitelům do ciziny desítky miliard korun na dividendách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Santa1

21. 5. 2005 20:40
Neprojeví se Telecom?
Zisky, dividendy - dobrý, ale co těch 83 miliard za Český Telecom, to by mohlo zase korunu pořádně posílit, ne?
0 0
možnosti

ODSakEda

21. 5. 2005 10:53
Socialistické pobídky
jojo, vláda chtěla snížit nezaměstnanost za každou cenu (což se projevilo historicky největší nezaměstnaností vloni od r. 89...) různýma pobídkama a danovýma úlevama a pozemky za 1,-Kč a dotací na vytvořená místa především zahraničním firmá bez ohledu na nerovné podmínky vůči místním, co budovali pomalejc, ale jistě a z dlouhodobého hlediska trbvanlivějc a ne jen dokud neskončí ony výhody a pak pryč!... a tak se nedivme, že krom ztráty ve státní kase (výpadky daní, dotace aj.) putují zisky majitelů také do zahraničí! To se "vyplatí"!... (At putují, ale at vydělají za stejných podmínek-naproti novým místům co vytvořili umělou podporou ale zkrachovalo mnoho drobných místních firem, které při individuálním krachu neovlivnovali tak masově a koncentrovaně vznik  nezaměstnanosti! Nemluvě o křivdách při vyvlastnování soukr. pozemků pro průmyslové zony pod rouškou obecného zájmu-zaměstnanosti, je tedy i tento zisk nějaké soukromé firmy???!!!...)
0 0
možnosti

Rejpal

21. 5. 2005 11:07
Re: Socialistické pobídky
Nemluvíš z hladu ? Díky privatizátorum ODA, ODS a pod. zůstaly nám na krku jen podniky, které neměly šanci přežít. To co by jen s trochou rozumu bylo za všech okolností ziskové, jako je monopolní voda, plyn částečně energetika a pod. bylo prodáno nebo darováno za babku. Proto z dřívějších spolumajitelů se postupně stáváme námezdnými proletáři ve vlastní zemi a jen budoucí individuální šance se z toho svrabu nějak dostat drží dočasně vysoké preference ODS. Pokud ovšem demokracie vydrží, tak proletarizovaná většina zákonitě musí přehlasovat zbohatlickou menšinu.
0 0
možnosti

Bariq

21. 5. 2005 5:07
Ještě výhodnější je ...
Ještě výhodnější je, než úspory ukládat u jakékoliv banky kdekoliv na světě, peníze utratit. Utracené peníze už inflace neohrozí
0 0
možnosti

Thyronx

21. 5. 2005 4:54
Vyhodne je..
Vyhodne je nakupovat i prodavat cizi menu v zahranici. Treba v Nemecku,Rakousku... Ceske banky a zejmena ceska sporitelna okradaji dnes a denne sve ceske klienty. Vubec nejvyhodnejsi je pro lidi zijici v pohranici zrusit sva VESKERA konta s ceskymi Bankami a prejit k sousedum. Tam si zakazniku vazi podstatne vic. BTW: Euro zatim jeste frci ale brzy bude mnoho duvodu se ho zbavovat a nakupovat USD. To je ale tezke vysvetlovat narodu ktery uklada sve uspory v Bankach a nechava si pripsat uroky nizsi nez je inflace. Rozumny clovek investuje ( v akciich ci nemovitostech....a pod.) Penize v Bance jsou prodelecne.
0 0
možnosti