Diskuze

Na dálnicích chybějí odpočívadla, stát chce výstavbu nabídnout soukromníkům

Státu se nedaří dostavět na české dálniční síti dostatečný počet odpočívadel. Kolem dálnic tak chybí na 1 500 parkovacích míst pro kamiony, jejich řidiči přitom musí dodržovat povinné přestávky v řízení. Ministerstvo dopravy proto zvažuje, že do výstavby zapojí soukromý sektor.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ať si odpočívadla zaplatí Česmad.

Stát už takhle kamionovou dopravu dotuje až dost.

0 1
možnosti
JN

Kdysi dávno, ještě za hlubokého totáče, byla nucena dávat jediná státní monopolní pojišťovna, zvaná Československá státní pojišťovna, určitou část z vybraného pojistného na tzv. "zábranu škod". A asi se jí to vyplácelo, protože, jak známo, je lepší škodám předcházet, než vyplácet škodní pojistné plnění. Naše současné soukromé komerční pojišťovny, ač vybírají nemalé částky povinného pojištění z provozu motorových vozidel, tuto povinnost podílet se na zábranách škod nemají. Opravdu to není v jejich zájmu podílel se na nákladech, spojených s výstavbou a provozem odpočívadel, když téměř každý den dochází k haváriím, způsobeným únavou řidičů?

1 0
možnosti

Fond zábrany škod existuje, aktuálně se z něj kupují třeba nová vozidla pro hasiče

0 0
možnosti
VM

Na dálnicích máme uzavřená odpočívadla, o která se nechce nikdo starat. Ale ono je lepší uspořádat výběrová řízení na nová, vybere se při tom více úplatků.

6 0
možnosti
JN

Taky se tomu, zrovna jako Vy a zřejmě mnoho dalších, podivuji. Pravděpodobné vysvětlení tohoto Kocourkova vyplývá z diskusními příspěvku pana Michala Vítka z dnešních 10:16 hod. Jedním slovem: otřes...

0 0
možnosti

Tak asi by bylo nejrychlejší a nejlevnější opravit a otevřít ta odpočívadla, co jste je pracně před 10-15 lety zavřeli, ne?

2 0
možnosti
JN

Pan Michal Vítek to dole vysvětluje. Brání tomu zřejmě další z kostlivců ze skříní devadesátých let...

0 0
možnosti
TK

Když je v kině 200 míst, 400 diváků dovnitř nevpustí. S dálnicí by to mělo být stejné.:-P

1 0
možnosti
VV

Nejen odpocivadla, ale hlavne zachody. Na D5 jsou snad jen 3 a jeste za ne musite platit.

1 0
možnosti
Foto

I80v71a90n 78K12o18p91t25a

2. 5. 2018 12:51

tři jsou jen mezi plzní a rozvadovem. A na všech se rozhodně neplatí.

Mezi prahou a plzní tuším čtyři.

0 0
možnosti
JP

nejdřív bych prosil postavit ty dálnice

1 0
možnosti
VM

ono je dobré to dělat zároveň. Přidělávat nový exit u již hotové dálnice není taková sranda.

1 0
možnosti
JV

Mýtné vybírá stát, výpalné z PHM rovněž. Přestávky nařizuje stát (potažmo EU). Ale věci k plnění potřebné mají zajistit soujromníci...

7 0
možnosti
JN

Pochopitelně, že soukromníci. Stát by totiž náklady, spojené s údržbou a provozem odpočívadel, hradit ze svého - tedy z vybraného mýtného. Pokud potřebné služby zajistí soukromníci, ti si ony poskytované služby nechají od řidičů "zpoplatnit" extra.

0 0
možnosti
MB

My nejsme normální stát ! Důchodovou reformu sice nemáme - máme ale zákaz kouření. Včera byl Svátek práce - tedy velkořetězce pracují, den není ve vybraných. Nestavíme dálnice - máme benzinové pumpy - zase nejsou odpočivadla. Doporučuji, aby na každé věži byly hodiny 2x ! Co kdyby se zároveň chtěli podívat dva lidé, jaký je vlastně čas ? V ČR, nám to bije dobře ... :-)

1 1
možnosti