Jahna provází pověst schopného manažera od dob, kdy šéfoval CzechInvestu

Jahna provází pověst schopného manažera od dob, kdy šéfoval CzechInvestu | foto: MAFA - Robert Zlatohlávek

Jahna ulovila Škoda Auto

  • 31
Odcházející vicepremiér vlády pro ekonomiku Martin Jahn je horkým kandidátem na personálního ředitele Škody Auto, největší firmy v Česku. Jahn nechce svůj odchod do soukromé firmy komentovat. Oznámil jen, že odchází z politiky.
"Stále opakuji to samé. V lednu dojednám podmínky kontraktu s novým zaměstnavatelem a pak vše oznámím. Do té doby nebudu spekulace komentovat," poslal včera Jahn zprávu z Bruselu.

Tam jako jediný zástupce z nových členských zemí Unie spřádal plány v klubu šéfů automobilek Cars 21, jak roztlačit evropský automobilový průmysl k růstu.

V místnosti s ním seděl i šéf Volkswagenu a jeho budoucí nadřízený Bernd Pischetsrieder a eurokomisař pro průmysl Günter Verheugen.

Jahn má nastoupit do Škody Auto na uvolněné místo personálního ředitele, z kterého odešel 22. července kvůli podezření z tunelování firmy Helmuth Schuster.

Podle Hospodářských novin se má Jahn stát zároveň jedním z šesti členů představenstva firmy a jediným Čechem v něm.

Škoda Auto odmítla informaci o Jahnově přestupu oficiálně potvrdit.

"Už je rozhodnuto, ale ještě není vhodný čas to zveřejnit," uvedl bývalý šéf, nyní předseda dozorčí rady Vratislav Kulhánek s tím, že se tak stane na konci roku nebo začátkem ledna.

Potvrdil, že Jahn byl jedním z oslovených kandidátů na uvolněné místo personálního šéfa.
Místo se obsadí v únoru. To přesně odpovídá načasování odchodu Jahna, který ve vládě končí za tři týdny a poté si chce vzít měsíc na oddych.

Kulhánek dříve uvedl, že se s uvolněným místem personálního ředitele počítá pro Čecha.
Nový personální šéf bude ve Škodě řídit na tisíc lidí a určovat personální a mzdovou politiku pro bezmála 25 tisíc zaměstnanců automobilky.

"Je to vrcholná exekutivní funkce v představenstvu firmy, na stejné úrovni jako ředitel pro výrobu nebo prodej," uvedl Kulhánek.

"Nevím nic oficiálně. Národnost nehraje roli, jsme kosmopolitní firma a hlavní bude, aby uměl personalistiku. V budoucnu bude v konkurenčním boji nejdůležitější sehnat dostatek kvalitních zaměstnanců," řekl šéf odborů v automobilce Jaroslav Povšík.