Diskuze

Alkohol a další neřesti by státu mohly vynášet víc, tvrdí ekonomové

Stát by mohl nastavit spotřební daně výrazně lépe, aniž by je musel zvyšovat: vybral by víc a zároveň by lépe reguloval dopady „neřestí“ na zdraví populace. Vyplývá to ze studie Zdanění spotřeby v České republice, kterou zpracovali ekonomové z Centra ekonomických a tržních analýz (CETA) spolu s Institutem pro politiku a společnost.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neni to trochu vydělávání na závislosti? Takovej dealer, nesmíš umřít, abys hezky solil. Nechápu to, proč stát vydělává a chce vydělávat tímto způsobem, místo aby vydělal na technologiích a vynálezech třeba.

0 0
možnosti
AL

Český stát se rozhodl místo na pracovitosti občanů vydělávat na jejich neřestech...

0 0
možnosti
KV

A co zvyšovat efektivitu výkonu státní moci, aby nebylo nutné pořád zvyšovat daně?

0 0
možnosti
RC

jsou manazeri, kteri sami sebe "ocenuji" podle poctu podrizenych, pripadne budgetu... ti za efektivitu moc bojovat nebudou.

0 0
možnosti

Po lihové aféře, na které se dokonce podíleli politici, jsem si nekoupil již zadny

0 0
možnosti
EH

Co je to za demagogií? Malý pivovar se těžko napakuje na spotřební daní, když se nedostane k tolika zákazníkům jako pivo z velkých značek, které navíc ještě exportují?

Nebylo by jednodušší zdanit vzduch? U něho nehrozí, že ubude spotřeby kvůli vyšší ceně. ;-)

0 0
možnosti
RC

pivovat se na spotrebni dani nenapakuje, to inkasuje stat. Ale nizsi spotrebni dan pro maly pivovar znamena, ze mohou prodavat za nizsi cenu, nebo presneji - pri stejne prodejni cene mouhou mit vetsi naklady pri zachovani stejneho zisku.

0 0
možnosti
KN

Kupodivu to celkem dava smysl R^

0 1
možnosti
KS

Čim víc budou danit alkohol, tim častěji si obyčejní lidé budou různé patoky vyrábět doma....

0 0
možnosti
JP

J81i30ř84í 31P46a34u61l

2. 8. 2019 10:38

Ale nebudou, nejsme v Rusku, max. nelegalne nejakou dobrou ovocnou palenku. A ti, co alkohol potrebuji a maji malo penez, si koupi krabicaky za par korun.

1 0
možnosti
Foto

Já bych se toho nebál. V Německu teď budou mít superdrahá paliva, takže kamiony budou rádi tankovat v ČR, i u hraničních pump, které si budou moci dovolit vyšší ceny než kdekoliv jinde v ČR.

0 0
možnosti
LP

Ale že by někdo udělal studii, a Babišova iDnes ji publikovala, o tom, jak neefektivně jsou již vybrané daně touto StBácko-komunistickou vládou rozhazovány a že ČR žádné další zvyšování daní vlastně nepotřebuje, tak toho se samozřejmě nedočkáme...[>-]!

2 0
možnosti
RC

Takze si to ujasneme:

Institutem pro politiku a společnost - zakladatel Andrej Babis

CETA - Jiri Schwarz, drive clen KSC, pak s dalsim uvedomelym soudruhem Miroslavem Sevcikem (podporovatel Zemana a Klause) clen Liberalniho institutu... - neprijde nekomu, ze clovek z Liberalniho institutu navrhuje zvysovani dani?

1 0
možnosti
JM

J33a88n 94M23a98r75e12k

2. 8. 2019 10:05

R^ Tohle je vždy nehorší když si člověk dohledá ty ústavy. Hned tam narazí na komunisty nebo STbáky přiživující se na daních od plátců.

2 1
možnosti