Czech Point. Ilustrační foto

Czech Point. Ilustrační foto | foto: Nikola Hronková, MF DNES

Pošta měla problémy s výpisy přes Czech POINT. Vnitro prověřuje důvod výpadku

  • 0
Kontaktní místa veřejné správy Czech POINT nemohla v pondělí zhruba hodinu a půl vydávat výpisy z rejstříků, důvodem byl podle České pošty plošný technický výpadek. Czech Pointy spadají pod ministerstvo vnitra, jeho mluvčí Ondřej Krátoška řekl, že informace o výpadku prověřují. Web Czech Pointů problémy nehlásil.

„Czech POINT už funguje, technické problémy byly odstraněny,“ uvedla Česká pošta na Twitteru krátce před 13. hodinou.

O výpadku společnost předtím informovala kolem 11:30. „V současné době není možné poskytovat výpisy na všech pracovištích Czech Point včetně pracovišť České posty. Důvodem je plošný, technický výpadek. Na odstranění poruchy se intenzivně pracuje. Za případné komplikace, které nejsou vinou České pošty, se přesto omlouváme,“ napsala.

Po poledni ale například magistrát města Brna na Twitteru uvedl, že je Czech POINT již funkční.

Czech Pointů je podle údajů z letošního ledna víc než 7300, vedle poboček České pošty fungují například na obecních úřadech, v kancelářích Hospodářské komory ČR nebo na zastupitelských úřadech. Umožňují získat výpisy z rejstříků, ohlásit živnost nebo převádět dokumenty z elektronické podoby do listinné a naopak.

Lidé loni na Czech Pointech podle ministerstva vnitra získali zhruba 2,08 milionu výpisů z rejstříků, což bylo o šest procent více než o rok dřív.

,