Diskuze

Průměrný Čech má majetek za 260 tisíc, bohatneme pomaleji než sousedé

Průměrná hodnota veškerého majetku obyvatel Česka stoupla oproti loňsku o 18 tisíc na 260 tisíc korun. Z postkomunistických zemí jsou na tom Češi nejlépe po Slovincích. V tempu, kterým hromadí svůj majetek, však zaostávají za zeměmi regionu. Ukázala to studie o světovém bohatství společnosti Allianz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Majetek za 260 tisíc a dluh za milion

0 0
možnosti
RC

tusite, co je to cisty majetek?

1 0
možnosti
RC

Proc maji Svycari tolik? Treba proto, ze tam maji 2. pilir, kde spori na penzi. A protoze neni stat tak rozhazovacny jako u nas, tak proste musi setrit na horsi casy. To lide u nas neumi.

http://finance.idnes.cz/jak-se-zije-duchodcum-ve-svycarsku-nic-neni-zadarmo-f8s-/penze.aspx?c=A111213_130921_viteze_zuk

0 2
možnosti
KS

Nevím přesně, jak je to počítáno, ale na první pohled je to buď nesmyslné číslo a nebo nesmyslný výpočet. Že by průměrná rodina byla přes milion v plusu, se mi dost nezdá. Trochu to vypadá, že pohovku započítají deseti tisíci Kč, ale byt nebo dům nepočítají vůbec, protože je na něm hypotéka. K čemu potom takový výpočet je? Stejně tak mohu tvrdit, že jsem za poslední rok zhubl skoro 400 kilo, protože ráno mívám o kilo méně, než večer a to, že jsem pak vždy zase do večera kilo přibral zpět, to nebudu počítat.

2 1
možnosti
MV

no tak koukněte na nějaký  statistický veb kolik tady je starých nemovitostí a vyjde vám ,že na každé vesnici má každá rodiny žijící v domě ten váš milion ,např: naši rodiče mají cca třímilionový dům -takže takže jen v tom domě máme jako 4 členná rodina cca 800tis na hlavu a to nepočítám majetek můj a bráchy-takže ono to průměrně vychází

0 0
možnosti
BC

Prosím autora, aby upřesnil o jaké položce je řeč!!!

0 0
možnosti
RC

Autor Filip Horacek neni asi autor, neb ten jen opsal, co vydala CTK. Temer stejny text uvadejici jako autora CTK

http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2440957/prumerne-financni-bohatstvi-cecha-loni-stouplo-o-18-tisic-na-260-tisic-korun.html

1 0
možnosti
RC

Definice financnich aktiv je neco jineho, nez tvrdi clanek. Podle mne tam treba nepatri dum, kde bydlite. Neni totiz blizky financnim pohledavkam.

http://www.cnb.cz/cs/obecne/slovnik/f.html

Finanční aktivaFinanční aktiva jsou ekonomická aktiva, u kterých institucionální jednotka může uplatnit svá vlastnická práva a která obsahují platební prostředky, finanční pohledávky a jiná ekonomická aktiva svou povahou blízká finančním pohledávkám.

0 0
možnosti
JN

Tak to by mě zajímalo, kdo táhne ten průměr nahoru, ač máme dvě auta (bez dluhů) a domek na hypotéku, tak souhrn majetku nezatíženého hypotékou je menší než průměr pro ČR. :-)

0 0
možnosti
RC

auto, dum nejsou financni aktiva. Bohuzel autor clanku tvrdi neco jineho, nez co je pravda. Viz definice Financnich aktiv na strankach CNB, nebo muj prispevek o radek vyse.

1 1
možnosti
AK

Takže když započítáme Kellnera, Tykače, Bakalu, Koženého a politické špičky, tak ostatní mají pendrek. To víceméně odpovídá.

4 0
možnosti
TS

no, tak vydělte jejich majetek 10 miliony ať víte jakou poměrnou část toho zveřejněného čísla to tvoří a když zjistíte, že se sníží jen o pár tisíc, tak ještě vynechte z výpočtu všechny vydělávající nadprůměr, ti totiž také nejsou obrazem společnosti a pak ještě vynechte ty co pracují, protože zařazovat je do stejného srovnání s nezaměstnanými samoživitelkami je nefér. A z toho co zbude spočítejte ten svůj průměrný majetek a na něm pak dokazujte, že se všichni máme strašně špatně.

0 0
možnosti
AK

Vzdyt to tak nasi pradedove chteli, tak jim musime za to co pro nas udelali pekne podekovat.  Coz o to, ze nasi byvali spoluobcane maji dnes 4x vic.  Byli na nas tak zli a my byli tak hodni.

1 0
možnosti
JH

Kdo tyhle statistiky dělá? To by mě fakt zajímalo.

1 1
možnosti
MT

Statni byrokrati, co se zavrou v utery, ctvrtek a nekteri i v patek ve svych kancelarich a tak si privydelavaji neco bokem...

0 1
možnosti
DM

O 18 KČ vice a duchodci dostali 45 KČ mesicne....:-P

0 0
možnosti