ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: František Vlček, MAFRA

Pošta chce postavit novou centrálu, cílem je ušetřit peníze za provoz

  • 18
Česká pošta plánuje přestěhování veškeré své administrativy v Praze do pražských Malešic. V pondělí o tom informoval server E15.cz na základě vyjádření generálního ředitele pošty Romana Knapa. Jedná se pouze o záměr, čili náklady ani časový harmonogram nejsou ještě známy, řekl webu mluvčí pošty Matyáš Vitík.

V Malešicích podle serveru pošta vlastní pozemky vedle svého přepravního uzlu, centrálu chce postavit jako součást nového logistického centra.

Česká pošta zruší 7 000 pracovních míst, zhubne o čtvrtinu

„V současné době běží studie na Nové Malešice. Jejich součástí by bylo soustředění provozu a administrativy z celé Prahy,“ řekl E15.cz generální ředitel pošty Knap. 

Pošta by přestěhováním do jedné centrály ušetřila peníze za provoz, který jen u velkých pražských poboček pošty v Jindřišské, Olšanské a Bystřické ulici stojí podle Knapa 100 milionů korun ročně.

Česká pošta se loni dostala do miliardové ztráty. Vedení proto připravilo plán restrukturalizace, jehož součástí je podle severu i prodej nemovitostí některých velkých poboček, jako je třeba ta v Jindřišské ulici. Pražský magistrát koncem července oznámil, že jedná s Českou poštou o možném odkupu jejího sídla v Jindřišské ulici. Pošta však následně uvedla, že budovu k prodeji nenabízí.

,