- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pokud není prodejce natolik gramotný, aby si na ceduli napsal pravdu, má dostat flastr, že si příště podvody rozmyslí.
Šmarjá - to je zase problém !!
Já myslím, že většině lidí je jedno, jestli se to jmenuje burčák nebo vinný mošt
Hmk no Kdyz je to jen castecne nakvasene, udela to strevni katar/sracku/..
Prodávat burčák na stánku je technicky nemožné. Burčák je burčákem jenom pár hodin. Před tím je málo zkvašenej a potom už je zlomenej. Takže v praxi se to dělá tak, že se kvašení zarazí podchlazením, nebo se do zlomeného přidá sladkej. Obojí je špatně a udělá z burčáku nepitelnej hnus. Takže pokud chcete burčák, tak se musíte domluvit s vinařem kterej bude ochotnej vám ho prodat. Jenomže ani on sám neví kdy ho bude mít. Takže vám ráno zavolá že se máte stavit ten den mezi pátou a šestou. Že by to mohlo vyjít.
A ten kontrolor co pije burčák z vinné sklenky je taky dobrej.
Kdybyste nevědeli, kam se ztrácejí ty miliardy sebrané vám státem z vašich výdělků, tak vězte, že třeba právě i sem - stát vás za milióny ochrání, abyste si náhodou nekoupili maďarský burčák místo moravského. Ale většina lidí je zřejmě tak hloupých, že si ty státní zloděje a etatisty zvolí zas a znova :-(
Ty kontroly jsou hlavně aby chránily spotřebitele, tedy nás všechny. Tady se povedlo odhalit "jen" klamání spotřebitele, příště můžou najít zkažené potraviny, nebo něco horšího. A věřím, že kdyby nebyly ony kontroly a něco by se stalo (větší otrava jídlem atd.), tak vy budete první, kdo si bude stěžovat na stát, že za vaše peníze nic nedělá...
A tohle kontroly opravdu nemají nic společného s tím, kdo koho volil. Kontroluje se a bude kontrolovat stále, bez ohledu na to, kdo je zrovna ve vládě.
nestačím se divit, kolik lidí tady si za svobodou podnikání představuje svobodu šidit a dozor orgánů považuje ze buzeraci. oni si patrně dávají jablečný mošt docukrovaný řepným cukrem a doředěný vodou prodávaný jako burčák za 50 Kč/l a ještě si u toho pomlaskávají. No tak já to tedy vnímám jako podvod.
Prosím vás který pan De Bill vymyslel to slovíčkaření, že burčák může být jen z českých hroznů? Jako by jiné než české hrozny kvasily jinak. To by Jelínek nemohl dělat pálenku z dovezených švestek, a mohli bychom hledat další a další podobné případy. Je to prostě směšné a trapné.
Protože ten název říká co to je a odkud to je... Jak jsem psal níž, Burčák je i jasně definovaný v zákonu o vině.
Je to stejné jako u šampaňského (přesněji víno s označením Champagne), taky si ho můžete vyrobit v ČR, ale nesmíte ho tak pojmenovat, protože není z určité oblasti.
Pro mě je přívlastek moravský spíše silné negativní. Je to znak šizuňkovství a jak chtějí zase převést Pražáke.
No, ale tady jde spíš o to, že to nebyl burčák... To že nebyl ani z Moravy je už jenom "třešnička na dortu".
Tak at to prodavaji jako burciak a maji pokoj. Slovaci z toho aspon nedelaji takove hogofogo jako ceske urady. Stejne je to jen takovy nedodelek
prece vsichni vedi, ze se na Morave zpracovava mnozstvi dovezenych hroznu, a to co prijde do Prahy, by moravak jinak neprodal, ale pouze vylil. Nemluve o ledovem vine z hroznu z mrazaku. Ale dokud maji Prazaci na to vsechno chut, tak dobre jim tak .
Tak kdepak jsou lepší podmínky pro pěstování vína - v ČR nebo v Maďarsku.