- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Toto je jen nesplnění sen pana redaktora. Opak je pravdou, podívejte se v obchodech do regálů.
BIO - to je zaklínadlo. Kdo chce, ať věří
Že pan redaktor neuvede kde že je to BIO levnější?
Všude kde jsem ho zatím viděl je minimálně o 1/3 dražší. I u toho farmáře je bio dražší.
Mozna to videl na Floride, ja jsem vcera koupila velikou hlavu bio kvetaku a byla o dolar levnejsi a celer (ten zeleny vrsek) byl levnejsi asi o 40 centu.
Někdy, jo to máte pravdu asi tak jednou ročně některé levnější i jsou Protože normálně stojí mléko 20,- a BIO 30,- a úplně stejně je to i s tím zbytkem. Teda pokud zrovna nesrovnáváte těstoviny za 60,- s BIO, které stojí 50,-
Není vůbec žádný rozdíl mezi bio a normálními potravinami
Tak si zkuste koupit třeba vajíčka - dojdete si do Kaufu pro polský trojky a pak si kupte bio nulky. Rozdil vidíte už třeba jen v barvě žloutků (taky proto třeba fabriky majitele iDnes přidávají slepicím do krmiva žluté barvivo), ale hlavně v chuti.
My chodíme pro mléko do kravína, brambory máme ze statku a zeleninu od zahradníka. Asi budu mut zkusit ty bio věci z farmy, když o tom pořád píšou.
Jaký je rozdíl mezi farmářem a bio-farmářem? Farmář aplikuje postřik ve dne, bio-farmář v noci.
Hodně by pomohlo, kdyby si lidé zjistili, co se dá označit za bio-produkty a kdo to hlídá.
Hmm, asi žiju na blbém místě. U nás stojí čerstvé plnotučné mléko v obchodě 18 Kč/ litr, bio mléko 29/l. Bio máslo přes 70Kč/250 g. Jediné, co se dá cenově srovnat je bílý jogurt. A úplně nejlepší je, jak jsou v supermarketu všechny ty bio věci dovážené ze zahraničí, hlavně zelenina. Sorry, ale to si raději koupím českou okurku, než dvakrát tak drahou Nizozemskou tzv. "bio".
Nejlepší jsou "bio" banány. Už v obchodě zabalené, omlácené a zhnědnuté.
Jistě jsou ale chutnější a zdravější, když jsou "bio".
Článek je podle mne propaganda bioproduktů jakéhosi skutečnosti neznalého redaktora.
Co já vidím v Kauflandu, plno bioproduktů se vůbec neprodává, protože potom skončí v doprodeji za sníženou cenu. O 30, 50 a někdy až 80 procent ve slevě.
A i tak to skoro nikdo nekupuje, protože i přes tu slevu je to obvykle dražší než normální potravina. Která má přitom před sebou většinu doby trvanlivosti a tudíž je čerstvá, zatímco potraviny ve slevách jsou obvykle tak den před skončením této doby.
Jediné, co je v článku tak trochu pravda, je to, že pokud si potravinu koupí člověk přímo od farmáře "ze dvora" , je cena výrazně nižší.
Jen nevím, jak si koupit od farmáře to "levnější maso". On má na farmě podmínky na zpracování ?