Diskuze

Na důchod ve druhém pilíři spoří 82 tisíc lidí, počet roste jen pomalu

Druhý pilíř dosáhne současným tempem do konce roku mety sta tisíc klientů jen těžko. Do konce srpna totiž podepsalo podle Asociace penzijních společností smlouvu o penzijním spoření jen 81 949 lidí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

je mi celkem fuk, jestli si někdo myslí něco o zlodějích a podobně. Zaráží mne ale, že nějak falešně zní jeden z nejsilnějších argumentů odpůrců penzijní reformy, totiž její nevýhodnost pro půrměrné a podprůměrné příjmy. Jestliže totiž průměrný příjem účastníka koreluje s průměrnou mzdou, je nabíledni, že většina účastníků má příjem podprůměrný. Zajímavé.....

0 0
možnosti
PJ

Pravicové vlády v Maďarsku a Polsku znárodňují penzijní fondy, protože jsou pro stát drahé a ne, jak nám tady lhal Kalousek a jemu podobní a spolu s Drábkem chtěli klienty připravit o úspory v těchto fondech pro své kamarády a kamarády svých kamarádů, kdy původně chtěli, že našetřené peníze nepůjdou ani dědit a nebyla zde vůbec garance státu za tyto soukromé subjekty, že tyto prostředky na sklonku života skutečně vyplaceny dostanete.

1 0
možnosti
PK

No víte to spíš stát pěkně zlodějsky krade svoje vlastní dluhopisy a prostě říká že své dluhy nehodlá zaplatit.

Aby měli ty penzijní fondy nějaký smysl tak by jim muselo právě být zakázáno investovat do státních dluhopisů.

0 0
možnosti
VR

Asi takhle. Demografický vývoj ovlivní průběžný i fondový systém. Proč současní manící chtějí fondový je nabíledni. Ty peníze v průběžném nejsou a musí se doplnovat a není co defraudovat. Kdežto u fondu ty peníze můžete vzít a začít hrát s nimi ruskou ruletu jak v komerčních bankách s politikou částečných rezerv. A lidi to ví a proto se tam nehrnou. Zatím je tu dost lidí co má ještě kvalitní školství a ne americké státní školství, na jejicž absolventy pak mediální masírka zabírá.

1 0
možnosti
PB

A proto volí komunisty :D

0 0
možnosti
TJ

Včera nám polská pravicová vláda ukázala jak je třeba "odpovědně" hospodařit s penzijními fondy.:-P

1 0
možnosti
VF

Ano také jsem četl znárodní polovinu nastřídaných peněz, tím že stáhne své dluhopisy vydané fondům a zneplatní je. Ostatním umožní volbu zůstat ve 2. nebo se vrátit do státního. Lze očekávat že něco podobného by se u nás dříve či později stalo taky ale na to aby to za něco stálo jim u nás skočilo málo lidí.

0 0
možnosti
PD

nas.at státu už ani halíř beztak to vytunelujou a nezbyde nic:-P

0 0
možnosti
JH

Mladí a naivní .. za 30 a více let spláčou na vejdělkem

0 0
možnosti
JM

Jen spořte, dopadnete jako slováci, maďaři, nebo poláci.Rv

6 0
možnosti
PN

je otazka, zda nakonec nedopadnou ještě hůř, konec konců Poláci přijdou jen o 1/2, my máme patenty na tunely a odkloňování!!

0 0
možnosti
KM

My zme s celú familijú vstúpili hněd na počiatku, dokonca v tých prvých dňoch zme stáli tú frontú cez celú noc, tak zme chceli byť pomedzi prvými priekopníky a aby sa nás dostálo.

Pripomenul som si tje letá, kdy zme tákto stávali a těsíli sa ako buděm mať Škodu Favoritá, či trebárs kilo banánov. Iba bol malý rozděl, že v letošnom roku zme v tej fronte stáli ibá samotný. No nič, bolo to lepšje, že nás nik němohol predbehnúť.

Ale oni ludja pochopja ako je to výhodné, a začnú vstupovať, len čo prejdů tjé detské chorvóbky teho nového systéma. A já temu II. trychtýru verím, veď to spoluvymyslel náš najlepší minister financijí Kalúsek a dokonca tehdá vstúpil i pán premijér Nečás. A tý predsa vedja čo robí.

Ja vždy večer počítám ako nám tjé peňažky na tem konte pribýbajú a nádherně sa pri tem usína. Veď vjem, že za tých štyritcať rokov, keď pójděm do dvóchodka buděm tak bohatý penzista, že si znováj aj občás tje banány buděm mocť kúpiť...

3 0
možnosti
DR

A co na to Markéta Šichtařová?

0 0
možnosti
BP

B42e79n 54P61a74v44k97a

5. 9. 2013 16:12

Nechápu, proč lidi stále vstupují. To bude asi jiný gang.

9 0
možnosti