Policie zadržela v zahraničí dva podezřelé z dvojnásobné vraždy na Písecku

  • 13
Dvě osoby jsou podezřelé z dvojnásobné brutální vraždy manželů, která se stala začátkem ledna v osadě Pazderny nedaleko Písku. Policisté dvojici možných pachatelů zadrželi v zahraničí a nyní kriminalisté vedou řízení o jejich vydání do České republiky.

Vražda se stala 7. ledna malé osadě spadající pod obec Záhoří. Muže ve věku 59 let a jeho o pět let mladší ženu ubodali v jejich domě.

Do následné pátrací akce se zapojilo několik desítek policistů a kriminalistů, kteří zajišťovali stopy v širokém okolí. (více čtěte zde)

Po dvou týdnech došlo k výraznému posunu. „V uplynulých dnech byli zadrženi dva důvodně podezřelí z tohoto zvlášť závažného zločinu,“ potvrdila jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Dále sdělila, že osoby jsou v tuto chvíli zadrženy v zahraničí a ve věci probíhá řízení o jejich vydání.

„Bližší informace k celému případu poskytneme až po provedení potřebných procesních úkonů se zadrženými,“ dodala Krausová.

Vydávací řízení může trvat několik dní, ale také týdnů. Další informace tak policie pravděpodobně sdělí až poté, co budou podezřelí zpět na území České republiky.

Policie o posunu v případu informovala mimo jiné i proto, aby uklidnila obyvatele, kteří žijí v sousedství, kde se tragická událost odehrála. Zda jsou zadržení v Rakousku, či Německu, to zatím neupřesnila.