Vlek se dřevem zůstal na břehu, traktorista stihl vyplavat.

Vlek se dřevem zůstal na břehu, traktorista stihl vyplavat. | foto: HZS Jihočeský kraj

Traktorista sjel do rybníka, stihl vyplavat. Utopený stroj vytáhli hasiči

  • 10
U Mladé Vožice na Táborsku sjel do rybníka traktor, který táhl vlek s naloženým dřevem. Zraněnému traktoristovi se podařilo vyplavat. Traktor z vody vytáhli hasiči.

Nehoda se stala u silnice druhé třídy jižně od Mladé Vožice před půl jednou odpoledne. Traktorista sjel do Obecního rybníka v ulici Žahourův mlýn. Vlek s dřevěnými kládami sjel ze silnice také, ale zůstal na břehu.

„Zraněný řidič vyplaval,“ informoval policejní mluvčí Jiří Matzner. Padesátiletého traktoristy se ujala záchranná služba a odvezla ho do krajské nemocnice.

Traktor sjel do rybníka

„Když profesionální jednotka z Tábora na místo dorazila, muž již byl na břehu,“ potvrdila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasiči položili na hladinu rybníka norné stěny, aby zabránili šíření paliva do vody. A pak začali traktor lovit.

Policisté se na místě starali o dopravu. Nejprve ji řídili kyvadlově, když hasiči vytahovali vůz z rybníka, museli komunikaci uzavřít a dopravu odklánět na objízdnou trasu.

Uzavírka skončila před 18. hodinou, kdy se hasičům podařilo dostat traktor na břeh.

Důvody, proč traktorista do Obecního rybníka sjel, policisté teprve zjistí, stejně jako škody. První dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.

Hasiči nejprve museli přeložit dřevěné klády z vleku. Zásah byl složitý. „Vlek, který zůstal na břehu, prakticky drží traktor, aby se nepotopil do přibližně čtyřmetrové hloubky, kterou rybník má,“ sdělila mluvčí Matějů před zásahem.

Traktorista sjel do Obecního rybníka jižně od Mladé Vožice.

Traktorista sjel do Obecního rybníka jižně od Mladé Vožice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz